Zážitková lesní mateřská školka Perníček | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Zážitková lesní mateřská školka Perníček

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

3-6

> Popis

Lesní mateřská školka Perníček je inspirována principy lesních mateřských škol. Myšlenkou naší školky je umožnit dětem bezprostřední kontakt s přírodou a tím se přirozeně a harmonicky rozvíjet jak po stránce tělesné tak duševní. Pravidelný pobyt venku na čerstvém vzduchu nejen napomáhá propojení dětí s přírodou, ale také zvyšuje jejich odolnost proti běžným nemocem. Dětem se zvyšuje sebejistota a rozvíjí se jejich kreativita, tvůrčí činnost, fantazie, komunikační schopnosti, vzájemná spolupráce a tolerance jak jeden k druhému tak k okolní přírodě. Velmi důležitá je také vytrvalost a schopnost koncentrace. Prostředí lesa také podporuje u dětí psychickou a fyzickou odolnost. Umožňuje pozvávání všemy smysly, experimentování a přirozené učení. Rozmanitost a členitost terénu přirozeně podporuje rozvoj hrubé motoriky. Při naší činnosti využíváme znalostí alternativních pedagogických směrů (lesní mateřské školy, Waldorfská a Montessori pedagogika) a řídíme se konceptem Respektovat a být respektován a Spolu a jinak v mateřské škole. Důležitý je pro nás také ekologický rozměr a provoz klubu. Pro správný rozvoj dětí upřednostňujeme hračky a vybavení z přírodních materiálů. Pěstujeme v dětech odpovědný postoj k přírodě, uplatňujeme enviromentální výchovu. Aktivně zapojujeme děti do péče o životní prostředí. Pečujeme také o vlastní zahrádku, pěstujeme zeleninu a bylinky. Krom běžného pobytu v přírodě navštěvujeme také sousední farmu Apolenka, kde pozorujeme zvířata a seznamujeme se s prostředím, kde žijí. Účastníme se kulturních programů, příležitostně navštěvujeme výstavy, divadlo a knihovnu. Pro posílení imunity rádi zajdeme s dětmi do solné jeskyně. Díky malé skupině dětí máme možnost si vyzkoušet tradiční lidová řemesla a u dětí podporujeme poznávání a rozvoj tradičních zvyků v přirozeném koloběhu přírody. Dále nabízíme pro zájemce možnost kroužků anglického jazyka, výtvarných dílniček, keramiky, hudební výchovy, logo/moto hrátek přímo v naší lesní mateřské školce Perníček. Pro maminky s malými dětmi od 1 roku pořádáme outdoorový kurz - lesní přípravku se spoustou pohybu, her a zábavy na čerstvém vzduchu.

> Otevírací doba

provozní doba školky 6:30 - 16:30h

> Kontakt

Kraj: Pardubický kraj
Město: Pardubice III
Ulice: Erno Košťála 870
Telefon: 604 205 154
E-mail: [email protected]

> Komentáře