Dům přírody v Českém lese | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Dům přírody v Českém lese

> Fotogalerie

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

5  (1x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Dům přírody Českého lesa najdete v objektu Staré pošty na náměstí v Klenčí pod Čerchovem. Hlavním tématem expozice je "Proměna krajiny Českého lesa v čase", která se věnuje místní přírodě a historii. Díky moderní expozici budou moci návštěvníci zažít procházku krajinou Českého lesa od počátků jejího osídlení člověkem až dodnes. Začíná ve starém bukovém pralese, pokračuje první kolonizací ve 12. století, dále venkovskou krajinou a masivním rozvojem sklářství. Dozvíte se také, jak krajinu změnil rozvíjející se průmysl, kdy vymizely původní bukové porosty a byly nahrazeny smrkovými monokulturami, jaké změny prodělala v poválečném období a jak vypadá dnes. Dílčí expozice se věnuje také zaniklým obcím, jejich historii a vývoji přírody. Součástí Domu přírody Českého lesa je i 3D model zdejší krajiny, na kterém poběží animovaný film zachycující důležité historické momenty, které se podílely na formování současné podoby místní krajiny. V expozici si najdou své i malí návštěvníci. Bude je provázet čáp bílý, seznámí je se svým životem a ukáže jim, jaký výhled má ze svého hnízda. Děti se také na chvíli promění v přírodovědce a budou moci prozkoumávat přírodu Českého lesa pod lupou.

> Otevírací doba

dle otevírací doby

> Kontakt

Kraj: Plzeňský kraj
Město: Klenčí pod Čerchovem
Ulice: Klenčí pod Čerchovem 118
Telefon: 734 456 686
E-mail: [email protected]

> Komentáře