Dům přírody Třeboňska s trvalou expozicí Krajina a lidé | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Dům přírody Třeboňska s trvalou expozicí Krajina a lidé

> Otevřeno

únor, březen, duben, květen, červen, červenec, srpen, září, říjen, listopad, prosinec

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Víte, kde na Třeboňsku najdete Tři bratry, písečné duny nebo třeba Dračici? Uhodnete která ryba má psí zuby či odkdy jsou v Třeboni lázně? To všechno a ještě daleko víc se dozvíte v návštěvnickém středisku CHKO Třeboňsko s moderně pojatou expozicí "Krajina a lidé". Za méně než jednu hodinu se dozvíte vše o historii rybníkářství, lázeňství a krajiny Třeboňska vůbec. Čekají na vás i překvapení, jako například možnost vlézt do 300 let starého dubu či návštěva malých vydřat v jejich noře. Dozvíte se také o historii a technických zajímavostech třeboňského rybníkářství, spojeného se slavnými jmény Štěpánka Netolického, Jakuba Krčína z Jelčan, Mikuláše Rutarda a Josefa Šusty, i o schwarzenberském hospodářském systému. Celá expozice je kombinací dvojrozměrných exponátů (fotografie, kresby, mapy, texty) a trojrozměrných dioramat a modelů. Expozice je pojata v soudobém interaktivním stylu – klasické expoziční prvky jsou kombinovány s moderní audiovizuální technikou tak, aby se návštěvník o jednotlivých tématech dozvěděl co nejvíce zajímavostí. Samotnou expozici tvoří šest tematicky zaměřených místností vybavených tzv. videokiosky - obrazovkami s krátkými poutavými filmy. Uvidíte zde také Schwarzenberskou lednici z počátku 20. století v původní kuchyni třeboňského zámku. Přes místnost věnovanou příběhu třeboňských lázní se dostanete do expozice přírody Třeboňska. Zde za zvuků lesa a rybníku projdete podél mokřadů, mlází a tůněk s vydří norou, ve které starostlivá máma pečuje o malá vydřata. Přijďte se pobavit, poučit a dozvědět něco zajímavého o Třeboňsku!

> Otevírací doba

dle otevírací doby

> Kontakt

Kraj: Jihočeský kraj
Město: Třeboň
Ulice: Zámek 110
Telefon: 384 724 912
E-mail: [email protected]

> Komentáře