Valdštejnské slavnosti vína aneb pohádkové vinobraní Staré Hrady | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Valdštejnské slavnosti vína aneb pohádkové vinobraní Staré Hrady

> Termín

16.4.2016

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Tradiční jarní slavnosti vína za účasti vévody Albrechta z Valdštejna a jeho družiny se letos konají 16. dubna. Ochutnávka vín, dobový a vinný jarmark, souboje královských mušketýrů, pohádkové vinobraní pro děti, vojenská přehlídka a další zajímavosti zkrášlí areál hradu a zámku Staré Hrady. Užijte si slavnosti vína netradičně a prožijte pohádkový den na Starých Hradech. Bohatý program ocení milovníci vína hroznového i tekutého – zkrátka děti i dospělí! Po celý den je připravena široká nabídka vín českých i moravských vinařů a ochutnáte i vína přímo z hradních sklepů. Děti čeká na nádvoří zámku pohádkový program s princeznami, čarodějnicemi i mušketýry a každý návštěvník má možnost osobního setkání s vevédou Albrechtem z Valdštejna. Po celý den navíc můžete navštívit netradiční prohlídkové okruhy hradu a zámku, kterými vás provedou živé pohádkové bytosti. A nudit se s nimi rozhodně nebudete! V prohlídkovém okruhu Zámecké pohádkové sklepení uvidíte rodinku starohradského obra Zelijáše a jeho ženy Knedlindy, vodnické království s vodnickou princeznou Ráchandou, navštívíte ledové a lesní království s tříhlavým drakem Třífrňákem, pohádkové vězení i hladomornu a neminou vás ani umonění čerti v emancipovaném pekle Luciféry Honoráty. V paláci plném skřítků navštívíte pracovité a šikovné skřítky Tvoříčky i neposednou partičku skřítků Ničemníčků a novinkou jsou Obří smaragdoví draci, kteří se do sklepení probourali z pěti pater starohradských katakomb. V prohlídkovém okruhu Hradní pohádková půda uvidíte plno krásných věcí, opředených letitými pavučinami. Půdu zabydleli čarodějnice různých kategorií, kouzlobabky, pravá starohradská strašidla, strašidýlka a také pěkně vykutálení skřítkové. Čeká vás i čarodějná hospůdka, prádelna, mydlírna a nebo loupežnická hospůdka hospodského Lojzy Hamouna. Letošní novinkou sezóny jsou mocní čarodraci Mocjeďáci. Potřeštěné čarodějnice vás navíc naučí létat na koštěti, takže se ani schodů obávat nemusíte. Dospělým i dětem je určen netradiční prohlídkový okruh Hrad a zámek – Jak se žilo za císaře pána Františka Josefa I. V hradních a zámeckých prostorách mnoho tisíc exponátů představuje život prostých lidí, měšťanů a šlechty v období vrcholu habsburské monarchie. Novinkou je na zámku Čarodějná dračí komnata, kde vás při troše toho pohádkového štěstí čeká osobní audience u samotného dračího krále, Jeho Veličenstva Rozumbraďáka XVI., dračí královny Starostlindy a tří neposedných dračích princezen Lajdalíny, Trajdalíny a Rozcaplíny. Na Hradě a zámku vás navíc čeká dalších přes třicet druhů draků, dráčků i těch nejmenějších dračích miminek. Ochutnejte pohádku všemi smysly a nechte se zavést do pohádkového světa nejvyššího čaroděje Archibalda I.

> Otevírací doba

10:00 - 17:00

> Kontakt

Kraj: Královéhradecký kraj
Město: Staré Hrady
Ulice: Staré Hrady 1

> Komentáře