Zahájení sezóny na Pražském hradě | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Zahájení sezóny na Pražském hradě

> Termín

3.4.2016

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

3-6, 6-9, 9-14

> Popis

V neděli dne 3. dubna budou při příležitosti zahájení letní sezóny na Pražském hradě zdarma otevřeny nejvýznamnější objekty, do kterých je jinak vstup možný jen se vstupenkou. Správa Pražského hradu pořádá na Pražském hradě již třetí ročník slavnostního Zahájení letní turistické sezóny 2016. Bohatým programem s tematikou života a doby Karla IV. a otevřením nejvýznamnějších návštěvnických objektů zdarma bude na Pražském hradě v neděli dne 3. dubna 2016 zahájena nejen turistická sezona, ale také doba oslav 700. výročí narození krále českého a císaře římského Karla IV. V rámci těchto oslav Správa Pražského hradu pořádá celkem šest výstavních projektů a bohatý doprovodný program. Všechny výstavní projekty budou otevřeny od 13. května do 28. září 2016. V 10.00 hodin se symbolicky otevře brána prvního nádvoří a návštěvníky už tradičně pozdraví významné historické osobnosti, které se během staletí o výstavbu Hradu nejvíce zasloužily. Průvod historických postav areálem Hradu povede početná skupina bubeníků. Kostýmy a vlásenky pro panovníky a jejich doprovod byly vyrobeny v dílnách Studia Barrandov. Návštěvníky čeká tento den opravdu bohatý program. Kromě volného vstupu do prohlídkových objektů mohou v určených časových intervalech vyslechnout zdravice jednotlivých panovníků, pobavit se vystoupením pěveckých, tanečních a šermířských skupin a nakonec se občerstvit u stánků historického tržiště na svatojiřském náměstí. A děti se mohou těšit na překvapení. Otevřeny budou zdarma nejvýznamnější objekty, do kterých je jinak vstup možný jen s okruhovou vstupenkou. Návštěvníci tak budou moci volně navštívit: Zlatou uličku s věží Daliborkou interiér Katedrály sv. Víta, Václava a Vojtěcha Starý královský palác s Vladislavským sálem Baziliku sv. Jiří Rožmberský palác

> Otevírací doba

od 10:00

> Kontakt

Kraj: Praha
Město: Praha 1
Ulice: Pražský hrad

> Komentáře