Výstava modulových kolejišť v Národním zemědělském muzeu | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Výstava modulových kolejišť v Národním zemědělském muzeu

> Termín

29.3.2016 - 3.4.2016

> Hodnocení

4  (1x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Na dny 29. března až 3. dubna 2016 připravuje Klub železničních modelářů z Prahy 7 – Buben ve spolupráci s Národním zemědělským muzeem na Letné výstavu modelových kolejišť ve velikosti H0 a ve velikosti H0e. Jedná se o modely s měřítkem zmenšení 1:87. Kolejiště H0 bude představovat běžnou trať s rozchodem modelových kolejí 16,5 mm, kolejiště H0e bude úzkorozchodné s modelovým rozchodem kolejí 9 mm. Kolejiště budou sestavena z jednotlivých modulů s typovými čely, délka hlavní jednokolejné tratě dosáhne téměř 60 metrů, úzkorozchodná trať bude dlouhá 10 metrů. Hlavní trať bude ukončena vratnými smyčkami a budou se na ní nacházet dvě mezilehlé železniční stanice a větší depo s točnou. Úzkorozchodná trať je modelem klasické úzkokolejné tratě ČSD s rozchodem 760 mm a bude se zde nacházet jedna železniční stanice a vratná smyčka. Na kolejišti bude umístěno mnoho různých vlakových souprav, které budou střídavě v provozu a v průběhu výstavy budou postupně obměňovány. Návštěvníkům výstavy se představí zejména modely vozidel bývalých ČSD z období od roku 1921 do roku 1992, k vidění budou typické československé vlakové soupravy od lokálky přes rychlík až po těžký nákladní vlak. Provoz bude zajišťován převážně modely parních a motorových lokomotiv a modely motorových vozů a jednotek. Obměna vlakových souprav bude probíhat podle železničně modelářských epoch. To znamená, že při zahájení výstavy v úterý se předpokládá provoz vozidel z epochy II. (modely z období let 1921 – 1945), ve středu a ve čtvrtek by měl provoz probíhat v epoše III. (modely z období let 1945 – 1968) a od pátku do neděle se předpokládá provoz v epoše IV (modely z období let 1968 – 1992). Hlavní jednokolejná trať včetně železničních stanic je vybavena zjednodušeným zabezpečovacím zařízením, funkční návěstní soustavou a provoz je obdobně jako na skutečné železnici řízen výpravčími. Kromě železničních modelů budou na modelovém kolejišti k vidění i modely automobilů a zejména modely zemědělské a lesní techniky v měřítku 1:87. Výstava se bude konat v budově Národního zemědělského muzea, Kostelní 44, Praha 7 - Letná a bude přístupná všem zájemcům v uvedených dnech vždy od 9 do 17 hodin.

> Otevírací doba

9:00 - 17:00

> Kontakt

Kraj: Praha
Město: Praha 7
Ulice: Kostelní 44

> Komentáře