Kolínská řepařská drážka | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Kolínská řepařská drážka

> Otevřeno

březen, duben, květen, červen, červenec, srpen, září, říjen

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Znovuobnovená část trasy nejstarší polabské řepařské drážky nabízí příjemný výlet vlakem taženým parní nebo dieslovou lokomotivou po úzkorozchodné trati. Výlety po obnovené části úzkorozchodné dráhy, která sloužila pro dopravu cukrové řepy do cukrovarů v Polabí budou bavit malé i velké. Historii a současnosti této unikátní technické památky i dalších polabských řepařských drážek se věnuje muzejní expozice. Navíc pak o Velikonocích, první víkend v prosinci Čertovské jízdy, na Silvestra a na Nový rok. Od roku 2015 jezdí vláčky do stanice Býchory. Stanice Výrovna a Mlýnek jsou na znamení. Trať je doplněna o železniční naučnou stezku, posezení a herní prvky. Jízdy na objednávku je možno sjednat na jakýkoliv den v týdnu. Navštívit zde můžete muzeální expozici zaměřenou na historii Kolínské řepařské drážky, ostatních polabských řepařských drážek a pěstování a zpracování řepy. Jízdu je možno přerušit a doplnit o procházku polabskou krajinou. Trať doplňuje železniční naučná stezka, na zastávkách jsou dětské herní prvky, posezení, na Výrovně možnost grilování v přírodě. K dispozici na nádraží v Sendražicích je parkoviště, bufet a dětské hřiště s trampolínou. Od května do října každý víkend, střídají se vlaky tažené parní nebo dieselovou lokomotivou. O prázdninových středách (červenec – srpen) jsou vlaky taženy dieselovou lokomotivou. Podmínky a jízdní řád na webu.

> Otevírací doba

dle jízdního řádu

> Kontakt

Kraj: Středočeský kraj
Město: Kolín
Ulice: Ovčárecká ul. 544
Telefon: 602 450 968
E-mail: [email protected]

> Komentáře