Čechova stodola | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Čechova stodola

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

3.3  (3x)

> Pro děti ve věku:

3-6, 6-9, 9-14

> Popis

V Čechově stodole jsou během roku k vidění čtyři tématické výstavy. Nejdelší časový úsek zaujímají Staré pověsti české, v adventním a vánočním čase probíhá Vánoční stodola, během ledna a února Masopustní stodola a v jarním čase Velikonoční stodola s tradicemi. Staré pověsti České Jedná se o výstavu Starých pověstí českých, kterou provází naučnou, ale i zábavnou formou bájná kněžna Libuše. Tato výpravná výstava je ztvárněna na velkých obrazech a figurínách. Libuše při prohlídce vypráví o každé pověsti a pokládá otázky. Kdo první odpoví správně, dostane od ní dukát. Návštěvníci si během prohlídky vyzkouší mletí obilí, zahrají na zemní lid a také na kovkopy. Vydolovaný poklad mohou směnit nebo si ho ponechat. Velikonoční stodola a jarní tradice Jedná se o výstavu jarních tradic a velikonočních zvyků s průvodcem, kde se opět hravou formou seznámíte s různými jarními tradicemi jako jsou Velikonoční zvyky, pálení čarodejnic, stavění májí atd. Vánoční stodola Vánoční expozicí plnou obrazů a figurín návštěvníky provede Mikuláš, v pekle je přivítají živí čerti a nebeskou bránou se ocitnou v nebi. Prohlídka je spojena s Mikulášskou nadílkou a končí prohlídkou staročeských Vánoc a betlémů s povídáním o vánočních tradicích a zvycích. Masopustní stodola Výstava pojednává o masopustní tradicích, masopustní průvodech a dále zde přiblížíme tradici pravých domácích zabijaček.Výstavou Vás provede řezník Krkovička. Součástí každé návštěvy mohou být i tematické tvořivé dílny. V tomto klidném a příjemném prostředí Čechovy stodoly si lidé mohou posedět a občerstvit u starých kachlových kamen. Lze využít i zahrady se živými zvířaty, bylinkovou zahrádkou a koutkem pro děti. Při příznivém počasí si zde návštěvníci mohou opéci i vuřty.

> Otevírací doba

červenec - srpen: pondělí - neděle 10 - 17 hodin
září - červen: pondělí - pátek na objednání
sobota - neděle 10 - 16 hodin

> Kontakt

Kraj: Středočeský kraj
Město: Buková u Příbrami
Ulice: Buková u Příbrami 129
Telefon: 724 236 884
E-mail: [email protected]

> Komentáře