Naučná stezka Beskydské nebe | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Naučná stezka Beskydské nebe

> Fotogalerie

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

1  (3x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

U Zvoničky Strážkyně Beskyd nově vznikl „Bosý chodníček“. Po trase naučné stezky je instalováno celkem 8 hlavních informačních panelů seznamujících návštěvníky jak s historií, tak se současným děním na Horečkách. Dalších 6 panelů se nachází na dřevěné lávce za budovou amfiteátru jako součást expozice „Život v korunách stromů“. „Asi nejatraktivnější částí celé naučné stezky je 85 metrů dlouhý vzdušný chodník, který ve tvaru podkovy začíná i končí přímo za pódiem amfiteátru. Na této 1,8 metrů široké lávce se nachází 6 zastavení, kde se lidé seznámí s životem obyvatel korun stromů. Dalším velmi zajímavým místem, které prakticky tvoří jeden celek s dřevěnou lávkou, je zastřešení amfiteátru. Pod střechou budou totiž viset siluety dravých ptáků včetně majestátního orla skalního. Právě střecha amfiteátru dala jméno celé naučné stezce „Beskydské nebe“, řekl autor projektového záměru Marian Žárský. Naučná stezka Stezka Beskydské nebe je přístupná celoročně až na lávku nad roklí potoka Vlčáku s expozicí Život v korunách stromů. Ta bude funguje sezonně od dubna do konce října. Hlavní provoz celé stezky Beskydské nebe byl zahájen na jaře 2016. RECENZE MAMINKY LUCKY Stezka je doslova stvořená k celodennímu rodinnému výletu. Má více částí, v každé se děti zaručeně zabaví. Asi nejatraktivnější je vzdušná lavice linoucí se nad korunami stromů. Je 85 m dlouhá, procházíme se po ní ve výšce asi 16 metrů nad zemí a na děti čeká 6 zastavení se zábavnými aktivitami týkajících se života ptačích obyvatel. Dalším poutavým místem je amfiteátr, nad jehož střechou visí siluety dravců. Při návštěvě by určitě byla škoda vynechat také "bosý chodníček", po kterém se děti mohou projít s holýma nožkama :-) po kamínkách či pilinách. Fotogenické místo je zvonička. Velmi příjemným bonusem je stylová restaurace Rekovice, která se nachází u lesíka, v kterém jsou pro děti připravené další herní prvky. Nebeské nebe si určitě užijí děti všech věkových kategorií.:-)

> Otevírací doba

Celoročně

> Kontakt

Kraj: Moravskoslezský kraj
Město: Frenštát pod Radhoštěm
Ulice: U Zvoničky Strážkyně Beskyd, lokalita Horeček

> Komentáře