Zvoneček - tradiční loutkové divadlo | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Zvoneček - tradiční loutkové divadlo

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

3  (2x)

> Pro děti ve věku:

3-6, 6-9, 9-14

> Popis

Tradiční loutkové divadlo Zvoneček jako reakci na okupaci sovětskými vojsky založil ing. Jiří Vorel v roce 1969. Tehdy totiž on a jeho rodina pro velký divácký zájem přešli od hraní v předsíni mezi dveřmi do prádelny svého domu v Branické ulici. Již v roce 1968 pan Vorel odkoupil staré loutky od potomka legendárního českého loutkáře Matěje Kopeckého. Tyto loutky hrály v prvních hrách pro dospělé publikum podle textů starých mistrů z národního obrození (Posvícení v Hudlicích, Herkules aneb Boj s čerty ...). Netrvalo dlouho a Zvoneček, který se jmenuje podle starého zvonce, jenž otevírá každé naše představení, se přesunul z prádelny dál v Branické ulici do bývalé moravské hospody. K hraní, mluvení a vytváření nových her byli přizváni kamarádi a známí – Bohumír Koubek (sochař a malíř), Vojtěch Cynibulk (grafik, spisovatel), Jaroslav Krček (skladatel) nebo Václav Zamazal (hudební režisér). Kvůli neshodám s vedením branického kulturního domu se Zvoneček v roce 1983 přestěhoval do Kulturního centra Novodvorská, kde působí dodnes. Za dobu své existence na Novodvorské vychoval tři generace diváků a také herců. Repertoár se změnil v dětský, pohádkový a jeho šíře se ustálila na zhruba 20 hrách, které se hrají ze zvukových nahrávek, na kterých mluví například Vlastimil Brodský, Petr Kostka nebo Ondřej Vetchý. Repertoár Marionetové pohádky Bajaja Broučci Den s Kašpárkem Dlouhý, Široký a Bystrozraký Ferda Mravenec a jeho kamarádi Hračky na cestách Kabaret Kašpárek letí do pohádky Kašpárek u Čarodějnice Kašpárek, ponocný a strašidlo Krejčík, švec a Kašpárek Perníková chaloupka Pohádka o Draku Pohádka o Plaváčkovi Pohádka o Popelce Příběh z džungle Sněhová královna Sněhurka a 7 trpaslíků Šípková Růženka Začarovaný les Zažij Jílovskou jinak! Zvířátka a loupežníci Petrovští Maňáskové pohádky Červená Karkulka Kašpárkovy čertoviny O princezně Čárypíše Proč to mají vlci těžké? Tři prasátka Vodnická pohádka Zlobivá kůzlátka

> Otevírací doba

dle programu

> Kontakt

Kraj: Praha
Město: Praha 4
Ulice: Kulturní Centrum Novodvorská, Novodvorská 151
Telefon: 608 982 230
E-mail: [email protected]

> Komentáře