Pohádkový koutek KUK | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Pohádkový koutek KUK

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-3, 3-6, 6-9, 9-14

> Popis

Některé dětské koutky zanikají, jiné přibývají, rozrůstají se a zdokonalují. Jedním z těch, kterým se daří, je Pohádkový koutek KUK. Na veselé obrázky na zdi, které vytvářejí iluzi pohádkového světa, byly použity zdravotně nezávadné a ekologické barvy. Vybavení koutku je zhotoveno z přírodních materiálů. Děti nejvíce láká domeček, skluzavka a trampolína, na které si mohou zaskákat pouze po dohodě s rodiči. Součástí výbavy je také stolek na malování, dětský koberec, velká podložka na hraní Člověče nezlob se a další hračky, které jsou mnohým zdejším návštěvníkům vzácné. Vstup povolen i dvouletým Koutek je určen dětem ve věku od tří do deseti let. Na žádost rodičů a jejich zodpovědnost obsluha může přijmout i dítě dvouleté, a tím se toto zařízení stává v českých podmínkách výjimečné. Pro zajištění bezpečí a poskytnutí patřičné péče může za zamčenými pohádkovými dveřmi pobývat maximálně sedm dětí při jedné obsluze. Pokud se mezi nimi najde tvor divočejší povahy, může obsluha zastavit přijímání dalších dětí, aby se mohla dostatečně věnovat tomu, kdo to nejvíce potřebuje. Rodiče jsou pomocí mobilního telefonu s personálem neustále ve spojení, a tak se nemusí bát ani o své lítostivé a nesmělé drobečky. V pohádkovém koutku mají službu především studentky zdravotnických nebo pedagogických škol, které také prošly kurzem první pomoci. Zábava je nenápadně řízena Děti si volně hrají a obsluha, která si zde v mnoha případech plní odbornou praxi, je dětem neustále k dispozici. Motivuje je, ořezává pastelky, čte pohádky, pomáhá skládat puzzle a také dbá na pitný režim, protože přinesené nebo zakoupené pití je dítěti neustále k dispozici. Specialitou zdejšího prostoru, který je uzavřený a zdmi oddělený od prostředí nákupního centra, je web kamera, snímající dění v koutku. Rodiče se mohou zvenčí podívat na to, co se právě v uvnitř děje, a vedení koutku tímto způsobem monitoruje, jak zaměstnanci o děti pečují. Jména všech návštěvníků jsou zaznamenána v počítačové databázi. Zhruba čtyřikrát do roka jsou v rámci tohoto pohádkového zátiší pořádány různé malovací nebo dovednostní soutěže. Věk: Od 2 do 10 let

> Otevírací doba

Pondělí - Pátek: 10:00 - 20:00
Sobota - Neděle: 9:00 - 20:00

> Kontakt

Kraj: Moravskoslezský kraj
Město: Opava
Ulice: OC SILESIA, Těšínská 2914/44
Telefon: 773 619 900
E-mail: [email protected]

> Komentáře