Rodinné centrum Maceška | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Rodinné centrum Maceška

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Rodinné centrum Maceška ve Znojmě bylo založeno v říjnu 1999 jako občanské sdružení maminek na mateřské dovolené. Funguje na principu vlastní aktivity a tvořivosti maminek a ostatních rodinných příslušníků a jejich dětí. Od zájmu a aktivity jednotlivých maminek, které centrum navštěvují se odvíjí program a provoz centra. Rodinné centrum je otevřené pro maminky a ostatní rodinné příslušníky bez rozdílu věku, vzdělání a sociálního zázemí. Centrum umožňuje maminkám s malými dětmi vyjít z izolace a prožívat mateřskou dovolenou aktivně. Děti zde nacházejí přirozené prostředí vrstevníků. Myslíme, že zodpovědní rodiče a harmonická rodina je zárukou generace, která nepromarní svůj potenciál v drogách, alkoholu a kriminalitě. Maminkám a dětem nabízíme celodenní program během celého týdne. Program sestává ze stálého a mimořádného programu: V rámci stálého programu nabízíme pobyt v hernách maminkám a ostatním rodinným příslušníkům s dětmi a kroužky pro maminky i děti. V rámci mimořádného programu pořádáme přednášky, besedy a ostatní akce dle zájmu maminek. Ve spolupráci se Studiem Těhobic probíhá v centru předporodní příprava těhotných maminek. Spolupracujeme také se společností Plaváček, která pořádá plavání dětí a kojenců. Při své činnosti dále spolupracujeme s ostatními organizacemi, které pomáhají naplňovat volný čas dětí a rodičů. Na prvním místě s Mateřskou školou, v jejichž prostorách se nacházíme. Spolupracujeme se Sokolem, s ostatními školkami a školami. Velmi těsnou spolupráci máme s oblastní Charitou, s Chráněnými dílnami a s Domem pro matku v tísni, kdy společně pořádáme některé akce se zaměřením na problematiku matek a dětí. V centru jsme spolu s Asistenční službou Charity otevřeli Klub pro maminky s postiženými dětmi. Aktivně spolupracujeme s rodinnými centry, které působí v blízkosti našeho regionu. Jsme členem Sítě Mateřských center v ČR. V roce 2004 jsme získali ocenění od Sítě Mateřských center v ČR - "Společnost přátelská rodině".

> Otevírací doba

Aktuální provozní doba zde: http://maceska.kibo.cz/

> Kontakt

Kraj: Jihomoravský kraj
Město: Znojmo
Ulice: Pražská 80
Telefon: 773 670 915
E-mail: [email protected]

> Komentáře