Expozice výroby klobouků | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Expozice výroby klobouků

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

3-6, 6-9, 9-14

> Popis

Unikátní expozice věnovaná technologickému procesu výroby klobouku se nachází v prvním poschodí Návštěvnického centra. Kromě hlavního schodiště je výtahem zajištěn i bezbariérový přístup. Vstupenky do expozice jsou k zakoupení v Turistickém informačním centru, ve vstupní části Návštěvnického centra. Při vstupu do expozice vás na trasu prohlídky nasměruje přehledné grafické schéma. Postupně se seznámíte s pozoruhodným procesem výroby klobouků, a to poutavou a zábavnou formou. Díky interaktivním prvkům zažijete aktivní prohlídku, při které odhalíte kouzlo vzniku klobouku od prvotně získané suroviny až po finálně ozdobený výrobek. Poznáte také historii kloboučnictví a nakonec si můžete zahrát i na kloboukového návrháře ve tvůrčí dílně. Expozice je rozdělena do tří částí: 1. Technologie výrobního procesu – od králíka po klobouk V první části expozice se postupně seznámíte s technologickým postupem výroby klobouků. Prohlédnete si a na vlastní kůži vyzkoušíte proměnu materiálu v určitých fázích zpracování. Do pozoruhodného procesu výroby vás vtáhnou autentické videoukázky z jednotlivých úseků tovární výroby. Poznáte zde rovněž důležité mezníky a události spojené s tradicí kloboučnictví na Novojičínsku. Kromě historického panelu získáte doplňující informace ze světa klobouků i v promítacím koutku, kde si dle vlastního výběru můžete spustit filmovou projekci. Expozici doplňují i exponáty výrobních strojů. 2. Ateliér Úpravě klobouků je věnovaná druhá část expozice. Na funkčních strojích vám bude předvedeno dotvarování pokrývek hlavy a lisování minikloboučků. Dospělí i děti si zde mohou vyzkoušet svou vlastní tvořivost a výtvarné nadání. Připraven pro vás bude balíček se zmenšeným polotovarem a zdobením, ze kterého si můžete vlastnoručně vytvořit originální suvenýr. Pro nejmenší návštěvníky je připraven dětský hrací koutek. 3. Zkoušírna Závěrečná část expozice nadchne všechny parádnice i milovníky klobouků. Ve zkoušírně budete mít k dispozici množství různých klobouků, čepic i doplňků k libovolnému zkoušení a vybírání nejslušivějšího modelu. O tom, že na každou hlavu se klobouk najde, se přesvědčíte v digitální zkoušírně. Vaši fotografii s kloboukem si pak můžete přes webkamerový program zaslat elektronickou poštou, jako pozdrav přátelům. Celá expozice je zaměřena na autentičnost, poznání, interaktivitu.

> Otevírací doba

Po - Pá 8:00 - 17:00

So - Ne 9:00 - 16:00

> Kontakt

Kraj: Moravskoslezský kraj
Město: Nový Jičín
Ulice: Masarykovo nám. 45
Telefon: 556 711 888
E-mail: [email protected]

> Komentáře