Historický areál Bouzov | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Historický areál Bouzov

> Otevřeno

duben, květen, červen, červenec, srpen, září

> Hodnocení

5  (1x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Pokud hledáte nevšední zážitky, navštivte Historický areál, který se nachází v těsné blízkosti pohádkového hradu Bouzova. Specialitou tohoto ojedinělého kulturního zařízení jsou historicky laděné, zábavně naučné programy, které jsou svým obsahem zaměřeny pro všechny věkové kategorie návštěvníků. A na co se v areálu můžete těšit? Milovníci středověkých bitev určitě ocení informace o válečných strojích a některé principy a mechanismy si budou moci dokonce prakticky vyzkoušet. Seznámíte se také s vrhacím prakem, šípometem, nebo obléhací věží. Silně zastoupené jsou tu zbraně z doby husitské; připraveny jsou ukázky výstřelu z vrhacího praku i husitských palných zbraní - píšťal nebo hákovnic a houfnic. Od husitského bojovníka se také dozvíte vše o jejich použití a další zajímavosti z husitského válečnictví. Na střelnici si sami můžete vyzkoušet střelbu z kuše nebo flobertky. Specialitou areálu pod hradem Bouzov je obrovská dřevěná stavba trójského koně o výšce 15 m a hmotnosti 55 tun. Vnitřní prostory koně jsou veřejně přístupné, lze vystoupat až do hlavy koně, kde se nachází vyhlídka ve výšce 14 m. Ani nejmenší návštěvníci se nebudou nudit – mohou si pohrát ve dřevěném hradu, svézt se na skluzavkách, nebo zhoupnout na houpačkách. Zajímavé je také maxi Člověče nezlob se.

> Otevírací doba

dle otevírací doby

> Kontakt

Kraj: Olomoucký kraj
Město: Bouzov
Ulice: HISTORICKÝ AREÁL galerie v podhradí, BOUZOV 2
Telefon: 585 346 116
E-mail: [email protected]

> Komentáře