Rekreačně naučný areál Křivoklát - Lesní hřiště | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Rekreačně naučný areál Křivoklát - Lesní hřiště

> Fotogalerie

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

4.1  (10x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Rekreačně naučný areál Křivoklát Lesní hřiště nabízí několik možností jak příjemně strávit volný čas v přírodě. Navštívila ho i část naší redakce a nadšené byly děti i rodiče. Nechybí tu ani lanová dráha, skluzavka, sportovní hřiště a připraveno je i ohniště. Areál je přístupný celoročně široké veřejnosti a vstup je zdarma. V malebném prostředí zdejšího dubohabrového lesa najdete místo pro odpočinek, herní prvky pro menší i větší děti, dřevěné altány a lavičky, informační a naučné tabule. Celá oblast je rozdělena do tří hlavních center, která jsou navzájem propojena pěšinami a k orientaci slouží rozcestníky a značky. Dobře vymyšlené informační prvky – například v podobě otočného sloupu – vás seznámí s rostlinami a ptáky, dřevinami, myslivostí i historii lesů na Křivoklátsku. S klidem tu můžete vypustit své ratolesti, aby si hrály na různých houpačkách, prolézačkách, skluzavkách, kolotoči, v houpací síti či na 40 m dlouhé lanovce. Lesní areál leží pouhý 1 km od hradu Křivoklát. Nechybí ani sportovní hřiště pro míčové hry, lesní hudební nástroje, dřevěné modely hub či sochy lesních zvířat. V lese také najdete několik odpočívadel, ohniště, dřevěný hrad a lanovku. Na podzim roku 2014 zde přibyla geologická expozice, která vám srozumitelně, graficky a zábavnou formou přiblíží 630 milionů let trvající geologickou historii a hlavní geologické zajímavosti Křivoklátska. Stezka je koncipována jako cesta v čase - informační tabule popisují vzniku hornin a hlavní geologické procesy uvnitř planety Země, geologickou stavbu Českého masivu a Křivoklátska nebo zajímavosti o praktickém využití hornin (těžba, materiál ke stavbě hradů). Najdete zde také 16 bloků hornin s vybroušenou a naleštěnou ploškou umožňující pohled do samotného "nitra" horniny. Získané poznatky si v závěru trasy můžete vyzkoušet ve hře "Poznej kámen" - na nakloněné desce je připevněno 8 vzorků běžných, lehce rozpoznatelných hornin. Správný název je ukryt pod výklopnou tabulkou. Lokalita areálu se nachází na území Lesní správy Křivoklát, je součástí CHKO Křivoklátsko, biosferické rezervace UNESCO a Ptačí oblasti soustavy Natura 2000 a také dvou vycházkových okruhů. Navazuje na naučnou stezku Brdatka, a leží přímo na trase hippostezky. Projekt je provázán s činností již realizovaného Informačního a vzdělávacího střediska LČR, které nabízí možnost výukových programů, vycházek s výkladem lesního pedagoga a zajištění vzdělávacích i oddychových aktivit pro všechny typy škol.

> Otevírací doba

celoročně

> Kontakt

Kraj: Středočeský kraj
Město: Křivoklát

> Komentáře