Valdštejnova turistická cyklostezka Cheb - Marktredwitz | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Valdštejnova turistická cyklostezka Cheb - Marktredwitz

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Na kole nebo pěšky můžete projít turistickou cyklostezku v česko-německém hraničním pásmu z Chebu do německého Marktredwitzu. Stezka je pojmenována po slavném vojevůdci Albrechtu Valdštejnovi, který byl v roce 1634 v Chebu zavražděn. Cyklotrasa má dvě větve. Zelenou severní větev Kössain - Cheb a jižní větev modrou Cheb - Marktredwitz. Navíc Arzberg a Waldsassen je propojen ještě oranžovou spojkou. Tyto cyklotrasy nabízí spoustu zajímavých výletů jak na našem území, tak převážně u našich bavorských sousedů. Podél celé trasy jsou rozmístěny informační panely. K těmto cyklotrasám byla vydána cykloturistická mapa "Cheb a okolí", kterou můžete získat v infocentrech v okolí trasy nebo na webu infocentra v Chebu. V infocentrech získáte také stručný popis trasy s přehledem turistických památek na cyklostezce. Na německé i české straně je mnoho dalších stezek pro pěší a cyklisty propojených s Valdštejnovou turistickou cyklostezkou. Podél trasy lákají informační tabule k návštěvě řady zajímavých míst a prozrazují zajímavosti o místních krásách a pamětihodnostech: Severní trasa (27 km): začíná na úpatí hory Heusberg v obci Kösseine, nedaleko prameniště stejnojmenné řeky. Cyklotrasa vede podél řek Kösseine, Reslava a Ohře. Prochází sídly - Waldershof - Marktredwitz - Wölsauerhammer - Brand - Seussen - Elisenfels - Arzberg - Oschwitz - Schirnding - Pomezí - Cheb. Jižní trasa (43 km): začíná v Chebu u hráze přehrady Skalka a vede podél řek Ohře, Odrava a Kösseine. Prochází sídly - Slapany - Mitterhof - Waldsassen - Altenhammer - Hofteich - Mitterteich - Pechbrunn - Merktredwitz, kde se napojuje na severní trasu. Spojka (Mlýnská cyklostezka) (17 km): spojuje severní a jižní trasu mezi obcí Seussen a Mitterhof. Protože prochází kolem několika zachovalých mlýnů nazývá se také Mlýnskou cyklostezkou. Prochází místy - Seussen - Brandmühle - Dollermühle - Siegelmühle - Grün (s odbočkou na Konnersreuth) - Kappel - Waldsassen - Mitterhof.

> Otevírací doba

celoročně

> Kontakt

Kraj: Karlovarský kraj
Město: Cheb

> Komentáře