Cyklostezka Greenway Jizera | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Cyklostezka Greenway Jizera

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

3-6, 6-9, 9-14

> Popis

V Českém ráji najdete hustou síť značených cyklotras s páteřní trasou Greenway Jizera vedoucí od pramene Jizery v Jizerských horách až k soutoku s Labem. Jedná se o páteřní trasu podél celého toku řeky od polských hranic až k Praze, která prochází několika atraktivními regiony. Celou trasu lze v současnosti absolvovat po stávajících značených cyklotrasách. Postupně od osady Jizerky podél toku řeky lze využít cyklotrasy číslo 22 (přes Kořenov do Pasek nad Jizerou), č. 4170 (přes Vysoké nad Jizerou do Semil, Železného Brodu a Turnova), č. 14 (přes Turnov do Přepeř), č. 223 (přes Svijany, Mnichovo Hradiště do Kláštera Hradiště nad Jizerou) a č. 241 (přes Mladou Boleslav, Benátky nad Jizerou, Lázně Toušeň až k Praze). Uvedené cyklotrasy ve větší či menší vzdálenosti sledují tok řeky a snaží se minimalizovat náročná stoupání. Především v Horním toku řeky se však cyklisté dílčímu převýšení nevyhnou. Také povrch a kvalita cyklotras je různorodá stejně jako krajina, kterou projíždí. Přesto tato dálková cyklotrasa svými téměř 190 kilometry vybízí buď k několikadennímu putování (pro zdatné cyklisty), anebo k opakovaným cyklovýletům do koridoru řeky s návštěvou přilehlých památek a zajímavostí. Při plánování cyklistického putování lze s úspěchem využít i linek letních turistických autobusů v Českém ráji.

> Otevírací doba

celoročně

> Kontakt

Kraj: Liberecký kraj
Město: Turnov

> Komentáře