Interaktivní výstava Příběh Pražského hradu | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Interaktivní výstava Příběh Pražského hradu

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

3-6, 6-9, 9-14

> Popis

Příběh hlavního hradního komplexu v ČR a lidí s ním spojených, tedy panovníků a prezidentů přes šlechtice a dvořany, proslulé umělce, stavitele, architekty či vědce až po řemeslníky a služebnictvo, vám představí expozice Příběh Pražského hradu ve Starém královském paláci na Pražském hradě. Je to příběh areálu, který v sobě nese tajemství místa posledního odpočinku nejvýznamnějších českých knížat a králů i patronů České země, místa schraňujícího české korunovační klenoty, Svatovítský poklad, ale i místa představujícího důstojné sídlo hlavy České republiky. Stálá expozice je tematicky členěna do dvou oddílů, hlavní trasy a tematických odboček, tedy Příběhů. Hlavní trasa představuje vývoj areálu od prehistorie až po současnost. Jsou zde modely Pražského hradu příslušných vývojových etap doplněné předměty s mnoha nej – nejstarší, nejvzácnější, nejhodnotnější, nejobyčejnější i nejtajemnější… Máte zde možnost prohlédnout si všechny sály a poznat jejich historii. Hlavní trasa je doplněna tematickými odbočkami, jako např. Příběh českých patronů, Příběh stolování, Příběh vzdělanosti či Příběh korunovací. Tyto podrobné výstavy představují vždy jedno téma spojené úzce s Pražským hradem a jeho dějinami. Samotné Příběhy procházejí mnohdy mnoha staletími a opět obsahují významné originální exponáty, které doplňují delší odborněji laděné texty. Po opuštění výstavních prostor si mohou zájemci projít znovu celý hradní areál a na základě získaných poznatků zkoumat jeho prostory a zákoutí v nových souvislostech. Pro děti je určen program s názvem Hra na Hrad se speciálními úkoly. Stálou expozici doplňují interaktivní programy, prostorové počítačové modely, hudba, zvuky i videoprogramy. V rámci projektu byl také natočen čtyřicetiminutový umělecký filmový dokument o strhujících proměnách Pražského hradu, který je promítán v místnosti zv. Apelace.

> Otevírací doba

Leden - Březen
pondělí - neděle 09:00 - 16:00
Duben - Říjen
pondělí - neděle 09:00 - 17:00
Listopad - Prosinec
pondělí - neděle 09:00 - 16:00

> Kontakt

Kraj: Praha
Město: Praha 1
Ulice: Pražský hrad - Starý královský palác
Telefon: 224 371 111
E-mail: [email protected]

> Komentáře