Zámek Boskovice | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Zámek Boskovice

> Otevřeno

duben, květen, červen, červenec, srpen, září, říjen

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

V atraktivním prostředí empírového zámku v Boskovicích je možné kromě tradičních prohlídek historické instalace uspořádat svatební obřady i různé akce. Přestože empírová podoba zámku Boskovice má původ ve dvacátých a třicátých letech minulého století, je nutné hledat kořeny této stavby o téměř půl druhého století dříve. Původně stavba sloužila jako klášter, vystavěný roku 1682 Janem Bohušem ze Zástřizl. Po zrušení Josefem II. byla budova přeměněna na továrnu. Počátkem 19. století byl kostel zbořen a klášterní budova byla v 1etech 1819 - 1826, za Františka Xavera z Ditrichštejna, přestavěna na zámek, který dnes patří k nejkrásnějším empírovým stavbám na Moravě. Tvoří s přilehlým parkem i s ostatními stavbami výrazný uměleckoarchitektonický celek. Na prohlídce vás nejvíce upoutají předměty výjimečného až kuriosního charakteru. Měděný globus, na kterém je hvězdná obloha zobrazena pomocí heraldických znaků, je jeden ze tří na světě. Obrovské výjevy z protitureckých válek v sále bitev jsou malované na buvolí kůži. Rokokové dětské divadélko, dar královny Viktorie, je opravdovou technickou zajímavostí. Dětem je taktéž určena miniaturní nábytková souprava. Tyto předměty se staly pro boskovický zámek typickými. Ze samotného zámeckého interiéru potom vyniká velkolepý taneční sál, dodnes využívaný jako koncertní síň. Svatby: svatební obřady probíhají každou poslední sobotu v měsíci v nově zrekonstruovaných prostorách původní salla terreny, což ve své době byla letní jídelna s francouzskými okny na zámeckou zahradu. Recepce, bankety: pro společenská setkání nabízíme prostory pro cca 100 osob v sále v historické instalace, nebo v salla tereni s možností propojení do zámecké zahrady. Koncerty: ve vnitřních prostorách zámku např. v sále je možné pořádat koncerty až do počtu cca 150 osob, nebo v komornějším prostředí salla terreny do počtu cca 80 osob. V případě příznivého počasí je pro větší počet osob možnost hudebních produkcí na nádvoří zámku nebo v zámecké zahradě. Výstavy: ojedinělé empírové schodiště spolu s krytými arkádami nebo samostatná salla terrena, napojená na pult ostrahy skýtá mnoho příležitostí k pořádání nejrůznějších výstav.

> Otevírací doba

Duben a říjen - pouze pro objednané skupiny nad 25 osob

Květen všední den - zámecký areál otevřen od 9.00 do 16.00 hodin Začátky prohlídek (nevztahuje se na prohlídky předem objednané) 10.00, 11.30, 13.00, 14.30 hodin

Květen víkendy ( i svátky) až srpen - hlavní sezóna - zámecký areál otevřen od 9.00 do 17.00 hodin
Začátky prohlídek ( nevztahuje se na prohlídky předem objednané ) 9.30, 10.30, 11.30, 13.00, 14.00, 15.00, 16.00 hodin

Září všední den - zámecký areál otevřen od 9.00 do 16.00 hodin
Začátky prohlídek (nevztahuje se na prohlídky předem objednané) 10.00, 11.30, 13.00, 14.30 hodin

Září víkendy - zámecký areál otevřen od 9.00 do 17.00 hodin
Začátky prohlídek ( nevztahuje se na prohlídky předem objednané ) 9.30, 10.30, 11.30, 13.00, 14.00, 15.00, 16.00 hodin.

> Kontakt

Kraj: Jihomoravský kraj
Město: Boskovice
Ulice: Hradní 6
Telefon: 516 452 241
E-mail: [email protected]

> Komentáře