Zoo Ohrada Hluboká nad Vltavou | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Zoo Ohrada Hluboká nad Vltavou

> Fotogalerie

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

4  (2x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

V těsném sousedství pohádkového zámku Hluboká nad Vltavou můžete zavítat do zoologické zahrady Ohrada. Stát se zde můžete také adoptivními rodiči některého ze zvířat. Zahrada se snaží kromě rekreace návštěvníků o jejich vzdělávání a poučení, nabízí rozšíření výuky netradiční formou školám všech stupňů a zapojila se do systému ochrany přírody. Zoologická zahrada Ohrada byla poprvé otevřena pro veřejnost 1. května 1939 jako součást loveckého muzea v zámku Ohrada rozhodnutím tehdejšího majitele hlubockého panství Dr. Adolfa Schwarzenberga. Návštěvníci v ní mohli vidět hlavně naše tradiční druhy lovné zvěře, doplněné několika exempláři papoušků, nandu, lamy a kočkodana husarského. Od té doby procházela zoo obdobími vývoje i stagnace. Na konci 60. let 20. století se dokonce uvažovalo o jejím zrušení. To se naštěstí nestalo, zoo byla zachráněna a od roku 1972 se rozvíjí jako samostatná organizace. Další modernizace stávajících expozic a výstavba nových výběhů a voliér je vedena snahou co nejvěrněji napodobit biotopy z volné přírody, a tím poskytnout chovaným zvířatům co nejlepší životní podmínky. Dnes se zde chová na 256 druhů zvířat ve více než 2 000 exemplářích. V souladu s tradicí se i nadále zahrada zaměřuje na chov našich druhů s rozšířením na zvířata Evropy a mírného pásu Asie. Nechybí ani expozice představující faunu a flóru Austrálie, Ameriky a Afriky. V posledních letech věnuje zoo zvláštní pozornost zejména ohroženým druhům české a evropské fauny. Každým dnem zmizí nenávratně z přírody jeden druh zvířete. Také vy můžete přispět k vytvoření ztracené rovnováhy mezi přírodou a člověkem. Pokud se stanete adoptivním rodičem či patronem, budete se podílet na úhradě nákladů spojených s chovem zvířat, na dalším rozvoji zoologické zahrady, ale také na ochraně nejen ohrožených druhů zvířat. A to už přeci stojí za to!

> Otevírací doba

eden - únor 8:30 - 16:00
březen 8:30 - 17:00
duben - květen 8:30 - 18:00
červen - srpen 8:30 - 19:00
září 8:30 - 18:00
říjen 8:30 - 17:00
listopad - prosinec 8:30 - 16:00

> Kontakt

Kraj: Jihočeský kraj
Město: Hluboká nad Vltavou
Ulice: Ohrada
Telefon: 387 002 211
E-mail: [email protected]

> Komentáře