Zoo a botanická zahrada Plzeň | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Zoo a botanická zahrada Plzeň

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

5  (1x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Pozornost si zaslouží zejména pavilon Tajemný svět africké noci, výběhy šimpanzů a lvů, kolekce plazů či ostrov lemurů. Součástí ZOO je statek Lüfnerka s kolekcí domácích zvířat, africká restaurace Kubiko a také jedinečný Dinopark s modely pravěkých zvířat v životní velikosti. Zoo Plzeň je druhou nejstarší u nás. Zřejmě nejpopulárnějšími obyvateli je hejno tučňáků Humboldtových, jejichž krmení z rukou ošetřovatelů je velkou atrakcí. Také se můžete těšit na druhý největší medvědinec v Evropě, volné přírodní výběhy opic a šelem, sukulentní skleník s 1000 druhy rostlin, naučnou stezku "Vývoj přírody ve čtvrtohorách" a mnoho a mnoho dalšího. Dalším velkým lákadlem je Lochotínský amfiteátr, největší přírodní amfiteátr v České republice. V lesoparku u botanické zahrady při vstupu od sídliště Vinice se nalézají dětská hřiště. Nenechte si ujít: Komentované tučňáků (v sezóně komentované) – denně 15:00 Předvádění plaza a krmení kajmanů, varanů či krokodýlů (celoročně) - sobota 13:00 Setkání u nosorožců (od dubna do října v sobotu a v neděli, o prázdninách denně) - od 13:00 Žirafy (od dubna do října v sobotu a v neděli, o prázdninách denně) - od 13:30 Hrošík liberijský (od dubna do října v sobotu a v neděli, o prázdninách denně) - od 13:30 Povídání o šimpanzech (od dubna do října v sobotu a v neděli, o prázdninách denně) - od 14:30 Chloubou Zoo je také zrekonstruovaný statek z 19. století Lüftnerka, kde se nachází kolekce domácích zvířat a 400 exponátů zemědělského nářadí. Od roku 2012 se Zoo v Plzni pyšní novou unikátní expozicí Svět v podzemí s řadou živočichů, kteří vyheldávají prostory bez světla a mnoho dalších expozic. Tak neváhejte a vydejte se do velmi oblíbené zoologické zahrady s celou svou rodinou. Součástí rozlehlého areálu Zoo se stal také nedaleký plzeňský Dinopark s ozvučenými statickými i pohyblivými modely prehistorických zvířat v životních velikostech. Do Zoo a Dinoparku si můžete pořídit speciální vstupenku zahrnující tyto obě atrakce.

> Otevírací doba

listopad - březen: denně od 9.00 do 17.00
duben - říjen: denně od 8.00 do 19.00

> Kontakt

Kraj: Plzeňský kraj
Město: Plzeň
Ulice: Pod vinicemi 9
Telefon: 378 038 325
E-mail: [email protected]

> Komentáře