Dobrodružná matematika - interaktivní program pro 1. a 2. třídy ZŠ | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Dobrodružná matematika - interaktivní program pro 1. a 2. třídy ZŠ

Foto: Veronika Krištofová

> Termín

01.01.2014 - 31.12.2030

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

6-9, 9-14

> Popis

Mají vaše děti rádi matematiku? Tak to pro Vás máme zajímavý tip.. Náplň programu: Děti se stanou námořníky a v doprovodu svých lektorů – kapitána a kormidelníka – se vydají na nebezpečnou cestu po moři, aby dopadly Černého piráta. Cílem programu je ukázat, že matematika je všude kolem nás a že počítání může být zábava. Program je inspirován metodou výuky matematiky dle prof. Hejného a připraven za supervize odborníků na tuto metodu a pedagogů ze základních škol. Využívá vlastních, speciálně vyrobených pomůcek, které dětem snáze evokují prostředí lodi a dokreslí atmosféru dobrodružné cesty. Cíl programu: Program klade důraz na interakci a přímou spolupráci s dětmi. Odehrává se v prostoru mimo třídu, tedy v tělocvičně, družině nebo venku, aby si děti celý program nespojovaly s výukou, ale aby jim získaná zkušenost poskytla představu o praktickém využití matematiky. Během programu se děti zúčastní dobrodružné výpravy na záhadný ostrov Černého piráta, kde je ukryt poklad. Budou se muset vypořádat s praktickými záležitostmi, jako je příprava zásob na cestu či výroba vlajky. Během cesty po moři zažijí dobrodružství s velrybou a mořskými pannami. Na ostrově Černého piráta budou muset vyluštit zašifrovanou mapu, dostat se ze zajetí, překonat propast a najít tu správnou pevnost. Všechny tyto úkony jsou cílené na využití aritmetiky (sčítání, odčítání, násobení), geometrie (práce s tvary, poznávání rovinné geometrie, tvorba a přeměna tvarů, práce s obsahem a obvodem). Součástí programu jsou slovní úlohy, zkušenosti s kombinatorikou, s náhodou a pravděpodobností. Program využívá prvků dramatické výchovy a neopomíná mezipředmětové vztahy. Doba trvání: 2 vyučovací hodiny (90 minut) Kapacita: do cca 30 dětí (1 třída) Pomůcky: sportovní oblečení Požadavky na prostor: tělocvična, herna nebo hřiště (za hezkého počasí) Lektoři: Veronika Krištofová, zakladatelka projektu Besedárium Jakub Křikava, dramatik, herec a hudebník Více zde: http://www.besedarium.cz/products/dobrodruzna-matematika-interaktivni-program-pro-zaky-1-a-2-trid/

> Otevírací doba

dle webu

> Kontakt

Kraj: Praha
Město: Praha 4
Ulice: 5. května 62
Telefon: 724502676
E-mail: [email protected]

> Komentáře