Informační centrum jaderná elektrárna Temelín | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Informační centrum jaderná elektrárna Temelín

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

5  (2x)

> Pro děti ve věku:

3-6, 6-9, 9-14

> Popis

Jaderná elektrárna Temelín leží přibližně 24 km od Českých Budějovic a 5 km od Týna nad Vltavou. Elektřinu vyrábí ve dvou výrobních blocích s tlakovodními reaktory VVER 1000 typu V 320. V našem Infocentru, které je umístěno v prostorách zámečku Vysoký Hrádek, se dozvíte mnoho zajímavého. Věděli jste třeba, jak se řídí jaderný reaktor, co je to žlutý koláč nebo co můžete pozorovat v mlžné komoře? Přijďte se na vlastní oči přesvědčit, jak je naše okolí, ve kterém žijeme, doslova prošpikováno částicemi přírodního ionizujícího záření. Při besedě s průvodkyní se prostřednictvím počítačových ukázek a animací seznámíte s funkcí jaderné elektrárny, s hlavními zařízeními, i se základy reaktorové fyziky a bezpečnosti. Zájemcům je dále k dispozici rozsáhlá expozice. Na prostorových modelech si prohlédnete zastavovací plán, který představuje rozmístění provozních objektů v areálu elektrárny, hlavní výrobní blok, jaderný reaktor, který tvoří hlavní část primárního okruhu i jaderné palivo, které se v reaktoru štěpí. Své znalosti si následně můžete otestovat své znalosti při zábavném kvízu! Všechny exkurze jsou zdarma. Pro zájemce o volnou prohlídku a individuální návštěvníky je informační centrum otevřeno každý den (včetně sobot a nedělí) od 9.00 do 16.00 hod., v červenci a srpnu od 9.00 do 17.30 hod. Individuálním návštěvníkům nabízíme prohlídku expozice a program v kinosále. Kinosál je přístupný pouze tehdy, pokud právě neprobíhá exkurze předem objednané skupiny. Pokud chcete mít jistotu, že kinosál bude v daný den a hodinu volný, prosím kontaktujte nás. Obvyklé časy začátků programu v kinosále jsou: 9.30 hod., 11.00 hod., 12.30 hod., 14.00 hod., v červenci a srpnu navíc v 15.30 hod. Exkurzi vedenou odborným průvodcem je třeba objednat vždy předem. Skupina může mít minimálně 5 a maximálně 50 osob.

> Otevírací doba

9:00 - 16:00
červenec a srpen 9:00 - 17:30

> Kontakt

Kraj: Jihočeský kraj
Město: Temelín
Ulice: Jaderná elektrárna Temelín
Telefon: 381 102 369
E-mail: [email protected]

> Komentáře