Minizoo v Chuchelském háji | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Minizoo v Chuchelském háji

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

4.2  (30x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Přírodní rezervace Chuchelský háj zahrnuje území na svahu mezi obcemi Velká Chuchle a Malá Chuchle. Ve středu CHÚ se jako pohledová dominanta nad údolím Vltavy nachází kostel sv. Jana Nepomuckého. Najdete zde i studánka s vodou zajímavého složení (vysoký obsah hořčíku) a romantickou mariánskou kapličkou. Součástí Chuchelského háje je i Malá lesní ZOO s občerstvením a dětskými prolézačkami. Můžete zde v klecích a výbězích vidět muflony, daňky, polární lišku, rysa ostrovida, mluvícího krkavce, kozy, ovce, divoká prasata, srnky, výra, káně a další. V letní sezóně zde v sobotu a v neděli funguje od 12.00 do 18.00 hod. občerstvení. MiniZOO působí opravdu příjemným dojmem, je to jedno ze zajímavých pražských "rekreačních" míst (ideální na víkend s dětmi). V Chuchelském háji na Vás dále čeká krásná louka s dřevěnými hracími prvky, kde si můžete prověřit svoji fyzickou kondici v Areálu zdraví. Lesem navíc prochází naučná stezka Barrandovské skály – Chuchelský háj. Informace o dopravě: Malá lesní ZOO leží v Chuchelském háji (ze Strakonické za Barrandovským mostem před benzínovou pumpou doprava, přes koleje a pak už jen do lesa - pořád do kopce). Příjezd je jak z Velké Chuchle, tak i ze Slivence. Tip pro ty, kdo by chtěli přijet hromadnou dopravou: Do lesa je možný přístup z Malé Chuchle – (zastávka autobusů 172, 204, 244, 241, 243, 129 na znamení) po žluté turistické značce do kopce (terén není příliš vhodný pro dětské kočárky). Stejně tak druhou méně náročnou trasu ze stanice autobusu 172 Kazínská ve Velké Chuchli podél železniční trati k dominantě městské části - kostelu sv. Jana Nepomuckého. Nejméně fyzicky náročná, nejdelší a nejschůdnější je cesta od zastávky busu 172 „Velká Chuchle“ opět po žluté turistické značce ulicí Starochuchelskou, Pod Akáty směrem k ulici V Dolích a poté silnicí odbočující doprava do lesa.

> Otevírací doba

Areál je volně přístupný

> Kontakt

Kraj: Praha
Město: Praha 5 - Velká Chuchle
Ulice: stanice autobusu 'Kazínská', V Lázních
E-mail: [email protected]

> Komentáře