Divadlo loutek Ostrava | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Divadlo loutek Ostrava

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Divadlo loutek Ostrava je profesionální scénou pro děti a mládež severomoravského regionu. Bylo založeno pod názvem Krajské divadlo loutek v roce 1953 a sídlilo do roku 1999 na Masarykově náměstí. V září 1999 se ostravští loutkáři přestěhovali do nové divadelní budovy, která vyrostla v centru Ostravy, na okraji Černé louky. Budova získala v témže roce titul Dům roku. Divadlo loutek Ostrava hraje v pracovním týdnu denně dvě představení pro žáky mateřských a základních škol nebo pro studenty středních škol. Pondělní večerní představení jsou určená dospělým divákům. Divadlo hraje také každou neděli dopoledne i odpoledne pro děti a jejich dospělé. Během sezony odehraje DLO kolem 500 představení a nastuduje 5 nových inscenací. 20. května 2011 byla otevřena nová přístavba. Ta návštěvníkům nabízí alternativní scénu - divadelní sál s variabilním hledištěm, na který navazuje amfiteátr, a galerii loutek s cukrárnou. Ostravským unikátem je loutkový orloj na průčelí přístavby. O dětském studiu DLO: Dětské studio DLO funguje jako pravidelná umělecko-vzdělávací aktivita na alternativní scéně DLO od roku 2012. Dětští členové studia ve věku od 10 do 15 let se pravidelně scházejí každou středu vždy od 16 do 18 hodin a pod vedením dvou lektorů mají příležitost tvořit a získávat osobní divadelní zkušenosti v adekvátním divadelním prostoru se všemi jeho možnostmi, variabilitou a magií. Lektoři v dětech rozvíjí tvořivost, spontaneitu a hravost, pohybové a herecké dovednosti a vedou je ke vzájemné spolupráci a respektu. Na základě praktických zkušeností jsou děti seznamovány s divadelním uměním a jsou vedeny ke schopnosti toto umění vnímat a interpretovat. V průběhu divadelní sezóny se členové studia účastní některých divadelních akcí, festivalů a přehlídek jako diváci i jako herci. S inscenací A pak se to stalo… byl soubor doporučen na národní přehlídku dětského divadla Dětská scéna 2014.

> Otevírací doba

Dle programu.

> Kontakt

Kraj: Moravskoslezský kraj
Město: Ostrava
Ulice: Pivovarská 3164/15
Telefon: 596 100 500
E-mail: [email protected]

> Komentáře