Pohádkový orloj v Ostravě | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Pohádkový orloj v Ostravě

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

3  (5x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Orloj tvoří hvězdná obloha s hodinami a troje pohyblivé dveře, za kterými jsou skryty tři dvojice pohádkových postav, které se v každou sudou hodinu objevují v okénkách na průčelí Divadla loutek. Král s královnou, čert s andělem a smrtka s kašpárkem se od 8 do 20 hodin ukazují zvědavým očím kolemjdoucích. Pohyblivé dřevěné loutky vznikly v dílně řezbáře Pavla Skorkovského, podle návrhu výtvarníka Tomáše Volkmera. Chod orloje trvá přibližně jednu a tři čtvrtě minuty, a pravidelný provoz doplňuje hudba Vlastimila Ondrušky. Loutky z lipového dřeva měří 180 centimetrů. Každá z dvojice představuje určitý symbol, například Král a Královna princip muže a ženy, Anděl a Čert princip dobra a zla a Kašpárkovi, který se neustále něčemu vysmívá, byla jako partner přidělena vážná Smrtka. Loutky, kromě Smrtky byly vytvořeny podle pěti soch situovaných kolem divadla. Kromě galerie pohyblivých loutek jsou součástí orloje i hvězdné hodiny.

> Otevírací doba

V každou sudou hodinu od 8 do 20 hod

> Kontakt

Kraj: Moravskoslezský kraj
Město: Ostrava
Ulice: Pivovarská 3164/15, v průčelí Divadla loutek
E-mail: [email protected]

> Komentáře