Techmania Science Center | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Techmania Science Center

> Fotogalerie

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

4.7  (3x)

> Pro děti ve věku:

3-6, 6-9, 9-14

> Popis

Zábava a poznání pro celou rodinu, od předškoláčků po babičky, to je Techmania Science Center v Plzni. S týmem Kam s dětmi jsme Techmanii navštívili v únoru 2017 a můžeme vřele doporučit. Děti i rodiče se bavili celý den náramně, klidně jsme mohli zůstat i další den :-) Techmania nabízí dvanáct interaktivních expozic: Malá věda, Vodní svět, MáToHáček, Historie průmyslu v Plzeňském kraji, Edutorium, Člověk vs. zvíře, Pod hladinou, Vzhůru dolů, Chemistři, Budoucnost na talíři, Vesmír a Entropa. V nich návštěvníci poznávají svět kolem sebe, fyzikální zákony, vlastní tělo nebo vzdálený vesmír. Populární vědecké show, které se konají v pravidelných časech, zábavnou formou představují rozmanité jevy a úkazy. Návštěvníci se mohou těšit na show s tekutým dusíkem, van de Graaffův generátor či parní stroj nebo se dozvědí leccos zajímavého o éčkách v potravinách nebo o vlastním těle. V budově planetária si mohou užít pocity kosmonautů na gyroskopu a za příznivého počasí jsou připravena i pozorování astronomickými dalekohledy. Ve skvěle vybavených laboratořích biologie, fyziky a chemie se návštěvníci mohou například stát členy kriminalistického týmu a pátrat po pachateli zločinu nebo se podívají na potraviny okem vědy. V dílnách se zase seznámí s 3D tiskem nebo si vlastnoručně vyrobí dřevěnou lžíci. Planetárium Techmanie je jediným 3D planetáriem v České republice. Filmy se zde promítají na kopuli o vnitřním průměru 14 m. V nabídce jsou snímky pro všechny věkové kategorie. Novinkou roku 2016 budou živě komentované projekce oblohy, které přicházejí na program s prvním jarním dnem. Techmania Science Center se nachází v historických budovách plzeňské Škodovky a na 10 000 m2 nabízí zábavu a poznání pro celou rodinu. Parkování a restaurace je součástí areálu.

> Otevírací doba

Všední dny 8:30 – 17:00
Soboty 10:00 – 19:00
Neděle, svátky, celostátní prázdniny 10:00 – 18:00

> Kontakt

Kraj: Plzeňský kraj
Město: Plzeň
Ulice: U Planetária 2969/1
Telefon: 737 247 581
E-mail: [email protected]

> Komentáře