Hvězdárna a planetárium Brno | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Hvězdárna a planetárium Brno

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

5  (1x)

> Pro děti ve věku:

3-6, 6-9, 9-14

> Popis

Letět do vesmíru, nahlédnout do mikrosvěta, poznat tajemství života, ponořit se do říše fantazie, poodhalit budoucnost, prožít vědecko-fantastický příběh. To všechno, vlastně mnohem více objevíte na Hvězdárně a planetáriu Brno. Najdete zde digitárium, exploratorium, astronomickou pozorovatelnu, malé planetárium, pozorovací terasu, vědeckou stezku. Nově je zde největší 3D planetárium ve střední Evropě! Digitárium Sál digitálního planetária (tzv. digitária) vás pohltí obrazem a zvukem. Série speciálních projektorů v kombinaci s desítkami počítačů dokáže vykouzlit na projekční ploše o průměru 17 metrů překvapivě věrný model vesmíru. V repertoáru nejsou pouze astronomické pořady. Přeneseme vás na těžko dosažitelná místa – pod vodní hladinu, dovnitř lidského těla, blízké budoucnosti nebo minulosti, mikrosvěta či makrokosmu… Exploratorium V expozici Říše mlhovin se ponoříte do světa zářícího plynu a prachu, který provází hvězdy od narození až do jejich smrti. Budete doslova pohlceni obrazy nejkrásnějších vesmírných mlhovin, které pořídily ty největší astronomické přístroje. Doprovázet vás bude i unikátní zvuková kulisa. Malé planetárium Malé planetárium dokáže na klenbě o průměru 8 metrů vykouzlit iluzi hvězdné oblohy s několika nápadnými planetami a Měsícem. Na rozdíl od většího digitálního planetária nabízí intimní atmosféru s příjemným posezením. Vědecká stezka Od rána do večera, od soumraku do úsvitu, od pondělí do neděle mohou návštěvníci jakéhokoli věku na vlastní oči, sluch i hmat poznávat svět kolem sebe. V okolí bývalého vodojemu z 30. let minulého století najdete několik interaktivních exponátů, jako je kaleidoskop, pixelová stěna, zvukovod, planetární siloměr nebo spektroskop. Expozice je volně přístupná bez výkladu.

> Otevírací doba

Dle programu

> Kontakt

Kraj: Jihomoravský kraj
Město: Brno
Ulice: Hvězdárna a planetárium Mikuláše Koperníka v Brně, Kraví hora 2
Telefon: 777 605 310
E-mail: [email protected]

> Komentáře