Park Boheminium Mariánské Lázně | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Park Boheminium Mariánské Lázně

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

3.7  (3x)

> Pro děti ve věku:

3-6, 6-9, 9-14

> Popis

Park Boheminium v Mariánských Lázních nabízí naučně poznávací okruh s dokonalými maketami významných stavebních a technických památek České republiky v překrásném prostředí krajinného parku. Výlet do parku si můžete zpříjemnit jízdou mikrovláčkem. Veškeré vystavené modely v parku Boheminium jsou věrnou replikou existujícího památkového objektu z České republiky. Jsou vyhotoveny v jednotném měřítku 1:25 - model je 25x krát menší než originální předloha. Zmenšení umožňuje názorně představit architekturu i formu objektu tak, jak jej zahlédnete pouze z letadla, z výšky cca 200 metrů. Exponáty jsou náročným umělecko-řemeslným výrobkem, které zhotovují modeláři parku Boheminium. Podle přesných plánů a vlastní fotografické dokumentace vzniká nákladný model, jehož cena překračuje i statisíce korun. Základním výrobním materiálem je plast, který odolá povětrnostním vlivům. Obdivovat zde můžete například model zámku Červená Lhota, Bečova, Kynžvart, hrad Kokořín, kolonádu Křížového pramene, kostel sv. Jana Nepomuckého na Vysočině, vysílač Ještěd a další zajímavosti. Park Boheminium je značen v městském informačním systému ukazatelem, který vás dovede až k odbočce do areálu Krakonoš. Vstup do areálu se psy na vodítku povolen. V parku je denně otevřena kavárna, kde uvidíte další modely a především bitevní loď Bismarck. Kavárna je otevřena v době od 10 do 17:30 hodin. Posezení je jak venkovní, tak vnitřní.

> Otevírací doba

PONDĚLÍ - NEDĚLE 10:00 - 18:00
červenec a srpen 10:00 - 19:00

> Kontakt

Kraj: Karlovarský kraj
Město: Mariánské Lázně
Ulice: Krakonoš 665
Telefon: 354 621 377 
E-mail: [email protected]

> Komentáře