Muzeum Vysočiny Jihlava, pobočka Třešť | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Muzeum Vysočiny Jihlava, pobočka Třešť

> Otevřeno

leden, únor, květen, červen, červenec, srpen, září

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

3-6, 6-9, 9-14

> Popis

Třešťská pobočka Muzea Vysočina Jihlava sídlí od roku 2003 v prvním patře Schumpeterova domu. Oficiální stránky muzea najdete zde V současnosti jsou pro návštěvníky připraveny tyto expozice: Betlémářství v Třešti a okolí - ukázky vývoje betlémařské tradice Zámecký pokoj - nabízí ukázku z rozsáhlého inventáře třešťského zámku. Jedná se především o nábytek a rodinné portréty posledních dvou panovnických rodů zdejšího panství. J. A. Schumpeter - dům, který se stal sídlem muzea, patřil v minulosti rodině Schumpeterů. Z této významné rodiny místních továrníků pocházel i světově proslulý ekonom J. A. Schumpeter, který se v Třešti narodil v roce 1883. Zaniklý třešťský průmysl - přenese návštěvníky do doby průmyslového rozkvětu města. Připomíná výrobu kvalitního sukna, šití konfekce, uniforem, stejnokrojů a čepic. Najdete zde i věhlasné hodinové skříně, rádiové a televizní skříňky a sektorový nábytek. Sortiment výrobků ze dřeva doplňovaly malé dílny na výrobu šachových figurek, houslí a dýmek a tradiční lidové betlemářství. Nechybí produkty sirkoven – mnoho typu zápalkových krabiček s poutavými, barevnými nálepkami často provedenými v duchu secese, které se vyvážely prakticky do celého světa.

> Otevírací doba

květen - září, prosinec - leden: 9,00-12,00 a 13,00-16,30 hod.

> Kontakt

Kraj: Vysočina
Město: Třešť
Ulice: Schumpeterův dům, Rooseweltova 462
Telefon: 567 214 597

> Komentáře