Hrad Vildštejn | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Hrad Vildštejn

> Otevřeno

duben, květen, červen, červenec, srpen, září, říjen

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

3-6, 6-9, 9-14

> Popis

Románský hrad Vildštejn byl založen v roce 1166, až ale v roce 2001 byl poprvé zpřístupněn veřejnosti. Je jedním z nejstarších hradů na Chebsku. Dnes nabízí návštěvníkům bohatý program. Hrad Vildštejn (Skalná) stojí na žulové skále nad přítokem Vonšovského potoka. Od města Skalné býval oddělen příkopem, dnes už zasypaným. První písemná zpráva o Vildštejně je z roku 1224. K původnímu románskému hradu patřila pouze severní část dnešního třípatrového hradu (tj. necelá polovina plochy), kdežto zbytek této budovy byl postaven až v 15. století, kdy se hrad dostal do rukou chebského patriciátu. Zachovalý románský hrad byl obydlený až do 19. století, kdy se změnil ve sladovnu. Hradní budova je dnes celá zrekonstruována. Je v ní muzeum hradu, středověká hodovna, královský sál, obřadní síň a muzeum hasičské techniky. Zámecká novější budova dnes nabízí prohlídku středověké kovárny, vězení i muzeum vězeňství na Vildštejně. Ve sklepení se nachází archeologická expozice o dějinách hradu s ostatky zaživa zazděné Bílé paní. Hrad má také krčmu, známou svou bohatou kuchyni s rytířským menu. Pořádají se zde rytířské hostiny s historickým programem. Pro dětské návštěvníky je připravena malá podívaná na domácí i divoká zvířata. V hradní kapli se konají církevní i civilní svatby v historickém duchu, které mají svou nezapomenutelnou atmosféru. Na hradě najdete: muzeum se skutečnými ostatky bílé paní muzeum hasičské techniky s technikou po baronu Trautenberkovi nocležnu pro pocestné vězení i šibenici královský sál, který slouží k pořádání slavnostních hostin, konferencí i seminářů prostory pro pořádání svatebních obřadů i královských hostin s nezapomenutelnou kulinářskou i historickou atmosférou středověkou hodovnu v historickém stylu - hosté zde mohou hodovat, neboť hrad má svou bohatou kuchyni s rytířským menu. Proto si zde každý může připadat jako král pro dětské návštěvníky je připravena malá podívaná na zvířátka, domácí i divoká.

> Otevírací doba

dle webu

> Kontakt

Kraj: Karlovarský kraj
Město: Skalná u Chebu
Telefon: 354594930
E-mail: [email protected]

> Komentáře