Po stopách filmu Jak dostat tatínka do polepšovny | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Po stopách filmu Jak dostat tatínka do polepšovny

> Fotogalerie

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

3-6, 6-9, 9-14

> Popis

Že se v Českém ráji natáčela řada scén z oblíbeného dětského filmu s názvem Jak dostat tatínka do polepšovny je všeobecně známé. A pokud byste chtěli místa natáčení spatřit na vlastní oči, vydejte se s námi na pěší výlet, který vás po jejich stopách provede. Ideálním výchozím místem výletu je parkoviště u Věžického rybníka. Odtud se vydejte po žluté značce směrem k rybníku Vidlák. Věžický rybník bývá označován pro svoje unikátní klima za českorajské Benátky, a to především díky výskytu teplomilných rostlin. Pokud budete pečlivě sledovat skály na druhé straně rybníka, již zanedlouho objevíte právě tu, která ve filmu posloužila scéně, kdy malý Vašek s tatínkem lezou na první skálu… Pak pokračujte krásným údolím až k rybníku Vidlák. U paty rybníka uvidíte u stavidla lávku, kde se odehrála slavná scéna, kdy pošťák Petr Nárožný na babetě potká dědu v přestrojení za vodníka. V úleku sjede i s babetou do rybníka a následně pronese oblíbenou hlášku: „Vodník a říkal mi Fando!“. U Vidláku se nachází známé tábořiště a vyhlášená trampská hospoda. Odtud pokračujte dále k zámku Hrubá Skála. Zde máte dvě varianty na výběr – buď se z Vidláku vydáte po silnici přes Prašivec mírným stoupáním (asi 4 - 4,5 km) k zámku, nebo doporučujeme se vrátit asi kilometr zpět směrem k Věžickému rybníku a potom po červené značce příjemnou lesní cestou pokračovat mírně vzhůru na silnici k zámku. Zámek Hrubá Skála je jeden ze symbolů Českého ráje. Přístupná je ale pouze zámecká věž se známými pohledy na Trosky a blízké skalní město. Zámek je známý především z pohádky Princ Bajaja. Pak pokračujte po červené do blízkého skalního města (Zlatá stezka Českého ráje). Na rozcestí u Adamova lože (místo, kde přespával princ Bajaja) se vydejte po žluté na Mariánskou vyhlídku, kde se vám nabídne jeden z nejznámějších pohledů Českého ráje. Pokračujete sestupem k symbolickému hřbitovu horolezců. Po 200 m od hřbitova po žluté značce dojdete ke skále Skaut, známé z filmu jako „Dračí zub“. Zde se odehrávaly známé scény, jak tatínek učí malého Vaška lézt na skály, než se všechno provalí. Po dalších 200 m narazíte na modrou, která vás provede vnitřní částí skalního města, vystoupáte na Zlatou stezku Českého ráje a dále pokračujete po zelené směrem na Radeč a náročným sestupem údolím Čertoryje se vrátíte na parkoviště k Věžáku. Délka výletu: cca 15 km. Alternativou k výletu jsou dvě pěší vycházky v okolí Věžického rybníka a hruboskalského zámku s přejezdem autem.

> Otevírací doba

kdykoliv

> Kontakt

Kraj: Liberecký kraj

> Komentáře