Úvod do programování v Pythonu | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Úvod do programování v Pythonu

> Termín

18.07.2022-22.07.2022

15.08.2022-19.08.2022

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

9-14

> Popis

Program Python patří mezi nejpopulárnější programovací jazyky současnosti a zároveň je díky svým vlastnostem vhodný pro začátečníky. Na letním táboře se děti a studenti se naučí základní příkazy jazyka jako cykly, podmínky, proměnné a funkce. Na zábavných projektech si ukážeme, v čem nám Python může pomoci v běžném životě a ušetřit práci, pobavit nebo být jinak užitečný. V rámci tábora se budeme soustředit také na rozvoj soft skills, jako jsou prezentování, spolupráce, kreativita a další. Naučíme studenty, jak si naplánovat tvorbu programu, ale i práci na školním projektu, nebát se chyb a hledat nová řešení. Podstatnou součástí tábora bude i pobyt venku a zábavné hry. Vstupní znalosti Na letní tábor pro děti nejsou třeba žádné znalosti programování, základy např. Scratch budou výhodou. Je nutná základní znalost práce s počítačem - vyhledávání na internetu, práce se soubory (platforma Windows) a podobně. Co se studenti naučí? -Základy programování s použitím jazyka Python - proměnné, cykly, podmínky, funkce, algoritmy, debugging -Jak počítač pracuje s fotkami a jak si ušetřit práci pomocí Pythonu -Základy toho, jak použít Python v IoT nebo robotice -Spolupracovat, volit vhodné řešení z více možností, pracovat s chybami, diskutovat a prezentovat Harmonogram tábora: 1.den Ukážeme si základy programování v Pythonu. Budeme pracovat s počítačem, ale i s robotickým autíčkem, které naučíme nějaké triky. 2.den Zjistíme, jak počítač vidí obrázky a jak si udělat vlastní filtry. Podíváme se na to, co dalšího s obrázky a Pythonem zvládneme. 3.den Podíváme se ven, mimo učebnu. Pomyslně i doslova. Prozkoumáme, jak počítače vnímají svět a k čemu to můžeme využít. 4.den Vyhlásíme konec nudné, opakující se práce na počítači. Ať ji dělá počítač za nás. Použijeme Python pro automatizaci činností. 5.den Hravou formou zúročíme vše, co jsme se za týden naučili. Vhodný pro děti od 13 do 15 let.

> Otevírací doba

9:00-17:00

> Kontakt

Kraj: Praha
Město: Praha
Ulice: Hala 40, Bubenské nábřeží 306/13
Telefon: +420777653 659
E-mail: [email protected]

> Komentáře