Mluvící balík | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Mluvící balík

Autor: Gerald Durrell

Konečně! Knížka, která byla hitem rodičů dnešních 8 – 12 letých dětí a podle které bratři Formanové vytvořili velmi úspěšnou rodinnou operu Čarokraj, je konečně k dispozici i pro dnešní děti. Knížka Mluvící balík od Geralda Durella se skvělými ilustracemi Adolfa Borna bezesporu skvěle obstojí i u dnešních školáků. Tři děti najdou o prázdninách u moře podivný „mluvící“ balík. Upovídaný Papouš a jeho přátelé, kteří jsou v něm schovaní, zavedou děti tajným vchodem do země Mytologie, kde spolu doposud v míru žily různé bytosti: od bazilišků přes ustrašené lasičky až po zvláštní čarotelata a spoustu dalších, často překvapivých tvorů. Klidné soužití nyní narušili právě baziliškové, kteří se rozhodli svrhnout moudrého a hodného, ale již velmi starého čaroděje H.H., ovládnout celou Mytologii a podřídit ji svým zájmům. Děti se stanou pomocníky hodného čaroděje, Papouše a jejich přátel a po překonání řady dobrodružství, při kterých musí prokázat odvahu, důvtip a odhodlání, se jim podaří vrátit do Mytologie řád a uchránit ji tak před zkázou. Mluvící balík se obtiskl do srdcí a paměti celé jedné generace – dětí, které měly možnost ji číst v době první vydání v češtině po r. 1983. Snadno si najdete na internetu reakce dnes již dávno dospělých čtenářů, kteří se hrdě hlásí k tomu, že tuto knížku četli snad patnáctkrát, že ji s velkou chutí čtou i jako dospělí a s o to větší radostí ji sdílí se svými dětmi. A proč tomu tak je? Příběh knížky je komplikovaný „tak akorát“, aby nabídl dostatečnou zápletku, ale neunavil; přechytralý a upovídaný Papouš, starý čaroděj H. H. i různá mytologická zvířata jsou zábavná a vtipná (věděli jste, že existuje také čaromléko či čaromrkev?); kniha nepostrádá napětí, ale postrádá násilí a hrubost. Bornovy skvělé ilustrace jen podtrhují hodnotu této dětské knížky.

Nakladatelství: ostatní
Kategorie: pro malé školáky, dobrodružné
Více info: https://www.bux.cz/knihy/140095-mluvici-balik.html

Kategorie
Nakladatelství

Hledat v textu