Dobrodružství v kuchyni: DĚTI VAŘÍ SAMY | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Dobrodružství v kuchyni: DĚTI VAŘÍ SAMY

Autor: Gabriela Martišová Baková, Bára Veselá, Michaela Levíčková Vlková

UNIKÁTNÍ EDUKATIVNÍ KUCHAŘKA PRO DĚTI VYCHÁZÍ V ŘÍJNU 2015 Dobrodružství v kuchyni: Děti vaří samy - originální ilustrovaná edukativní kuchařka, která děti opravdu učí vařit a o vaření přemýšlet. Dětem by měla ukázat, že život není na tabletu, ale začíná v kuchyni. I láska tudy prochází. Knížka je určena dětem již od pěti let, tedy dětem, které ještě neumí číst, ale i dětem starším, které to do kuchyně táhne. Díky kombinaci autorských obrázků ilustrátorky Katky Hruschkové a postupů upravených pro dětské myšlení tak pozitivně působí i na touhu učit se číst, ale hlavně pochopit základní kuchařské dovednosti a naučit se o vaření přemýšlet. Knížka s dítětem vlastně roste a od elementárních postupů jej povede až ke složitějším jídlům, podle kterých bude malý kuchař umět uvařit mamince třeba nedělní oběd. To, co uvaří, tak bude moci volit podle toho, co se už naučil a hlavně, na co se sám bude cítit. Knížka se skládá ze tří sekcí – v první části se děti pomocí návodných obrázků seznámí se základními postupy ve vaření, ve druhé části pak podle komiksů vyzkouší recepty na jednodušší pokrmy a v poslední lekci už mohou začít zkoušet opravdová jídla a to téměř nebo zcela samy! Knížku vydaly tři maminky celkem osmi dětí, které vaří pro ně a hlavně s nimi. A právě jejich touha vařit dala jednou vzniknout nápadu vytvořit kuchařku, která to naučí nejen je, ale i všechny ostatní, které do maminčiny kuchyně už nakukují. Do projektu přizvaly skvělou ilustrátorku, která pro kuchařku vytvořila originální obrázky a postavičky, které děti celou knížkou provedou. Knížkou to ale nekončí. Součástí celého projektu je i online klubovna s bonusovými pomůckami pro vaření dětí – najdete tam pexesa s ingrediencemi, pomůckami, čísly a mírami, etikety, bonusové recepty upravené pro děti, tipy a triky do kuchyně a mnoho dalšího. Všechny recepty jsou testovány dětmi autorek ve věku od dvou do jedenácti let. Obecně mají mámy tendenci z kuchyně děti spíše vyhánět, protože "to tam pálí", jsou tam "ostré nože" a různé "pícháky", všechno to vaření s nimi "hrozně dlouho trvá" a pak ten "binec"... Autorky kuchařky chtějí ale ukázat, že když je k tomu rodiče pustí a nechají je, aby se samy učily, zjistí, že toho dokážou mnohem víc, než čekali. Detailní informace a novinky sledujte na webových stránkách projektu www.detivarisamy.cz.

Nakladatelství: ostatní
Kategorie: pro předškoláky, pro malé školáky, zábava a tvoření
Více info: http://www.detivarisamy.cz

Kategorie
Nakladatelství

Hledat v textu