Kočičiny kocourka Damiána | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Kočičiny kocourka Damiána

Autor: Václav Čtvrtek

Již od roku 1987 můžeme sledovat příhody kocourka Damiána na našich obrazovkách. Málokdo ale ví, že oblíbený večerníček byl natočen podle knížky Václava Čtvrtka, která byla napsána už v roce 1971. Určitě také víte, že Václav Čtvrtek – vlastním jménem Václav Camfourek – se narodil před více než 100 lety v rodině jednoho pražského účetního. Za 1. světové války se na několik let i s rodiči odstěhoval do Jičína, který osudově ovlivnil jeho další tvorbu. Lidové pověsti a pohádky jej inspirovali k vytvoření mnoha oblíbených pohádkových bytostí; vzpomeňme například Rumcajse, vílu Amálku, Makovou panenku, motýla Emanuela nebo Křemílka a Vochomůrku. Odvážný, i trochu nezbedný kocourek nepochybně do těchto oblíbených postav také patří. Vždyť již 40 let baví malé i velké čtenáře a nejeden rodič se těší na večerní čtení, kdy spolu s Damiánem bude moci zjistit, co se stane, když kočku opustí blechy; pomoct hračkočkové kočce Jepince; spolu se svou bleškou přelstít bitevní kočku Pitipačku; učit kotě Žužlíka chytat mouchy; nebo zachránit měsíček před snědením. Nejen tyto, ale i mnoho dalších kočičin na vás čekají v knížce Kočičiny kocourka Damiána, kterou vydalo nakladatelství Fragment. Dospělí kromě vtipu ocení i lehkost, s jakou jsou jednotlivé příběhy vyprávěny. Začínající čtenáře by mohla potěšit větší písmena a relativně kratší příběhy, které se dají poměrně rychle a bez větších obtíží přečíst. Dokonce se zde najde něco i pro ty nejmenší – celá knížka je doplněna nádhernými ilustracemi Veroniky Čtverečkové.

Nakladatelství: Albatros
Kategorie: pro předškoláky, pohádky, příběhy
Více info: http://www.albatrosmedia.cz/kociciny-kocourka-damiana-d2.html

Kategorie
Nakladatelství

Hledat v textu