Tajuplný dýňový podzim v trojské botanické zahradě | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Tajuplný dýňový podzim v trojské botanické zahradě

Trojskou botanickou zahradu zaplní stovky dýní, k vidění bude i rekordní česká dýně s váhou 175 kg.

Od 15. října se v Botanické zahradě Praha koná Tajuplný dýňový podzim, nebudou chybět Dýňové hrátky ani Halloween.

Botanická zahrada hl. m. Prahy opět připravuje výstavu dýňových aranžmá, tentokrát pod názvem Tajuplný dýňový podzim. Na velké i malé návštěvníky čeká svět roztodivných dýňových aranžmá a dýně různých tvarů, barev i velikostí. Na výstavě, která se koná od 15. do 31. října se představí i největší česká dýně, která váží 175 kg. Botanické zahradě ji věnoval pěstitel Jan Staněk z Horních Bludovic. Tajemné dýňové dekorace v podobě strašidel a pohádkových postav připravují studenti České zahradnické akademie Mělník. Víkend 23. – 24. října bude patřit Dýňovým hrátkám, kde se zabaví celá rodina. Poslední říjnový den bude už tradičně věnován oslavám Halloweenu a lampionovému průvodu po setmění. 


Už po čtrnácté připravila trojská botanická zahrada pro návštěvníky neopakovatelný zážitek v podobě výstavy dýní. Akce nazvaná Tajuplný dýňový podzim nabídne zájemcům pestrou škálů plodů tykví a prostřednictvím dýňových aranžmá přiblíží různá známá i méně známá zákoutí botanické zahrady. „Oblíbená výstava je již tradičně vrcholem našeho podzimního programu. Návštěvníci se mohou opět těšit na zábavný víkend plný dýní, dýňového tvoření a také oblíbený Halloweenský lampionový průvod a opékání špekáčků. Speciální poděkování patří panu Janu Staňkovi, kterému se podařilo vypěstovat dýni s rekordní váhou 175 kg, a který nám tuto dýni věnovaluvedl Bohumil Černý, ředitel Botanické zahrady hl. m. Prahy.

 

Podzimní zahrada plná dýní

Podzim sice s sebou přináší ranní mlhy a pošmourné počasí, může být ale i krásný a barevný.  Venkovní expozice Botanické zahrady hl. m. Prahy, konkrétně areál Horní zahrady, který se rozprostírá za vchodem od sídliště Bohnice, budou od 15. do 31. října zdobit různorodé plody dýní pestrých a zářivých barev, které vnesou pozitivní energii i do deštivých dní. Nenechte si ujít tuto jedinečnou výstavu, která představí širokou škálu odrůd i rodů.

 

Gigantická dýně v Troji

Na výstavě dýňových aranžmá se představí i největší česká dýně. Trojské botanické zahradě ji věnoval Jan Staněk z Horních Bludovic, který se věnuje pěstování gigantických dýní. Dýně, kterou mohou vidět i návštěvníci botanické zahrady váží okolo 175 kg. Podle těchto údajů se jedná o největší dýni, kterou se na území Česka zatím podařilo vypěstovat. Dosavadní rekord držela dýně o váze 145 kg. V zahraničí se každoročně konají soutěže pěstitelů těchto obrovských dýní Atlantic Giant a váha těch největších může dosahovat hmotnosti přes dvě tuny. Pěstitel Jan Staněk kromě rekordního výpěstku věnoval i další dvě gigantické dýně.

 

Dýňové hrátky pobaví malé i velké

O víkendu 23. a 24. října přijďte do trojské botanické zahrady na Dýňové hrátky. Ty se konají vždy od 13 do 16 hodin. Pro zájemce budou k dispozici dýně za drobný poplatek a také různé přírodniny, které mohou při tvoření využít. Děti spolu s rodiči mohou z dýní a plodů podzimu vytvářet nejrůznější aranžmá, zvířátka a jiné příšerky. Fantazii se meze nekladou. Své výtvory si návštěvníci mohou odnést.

 

Halloween plný zábavy pro děti i dospělé

V neděli 31. října můžete po celé odpoledne slavit Halloween v botanické zahradě. Ani letos nebude chybět strašidelná výzdoba, zdobení a dlabání dýní a opékání špekáčků, odpoledne zpestří i hudební vystoupení a děti si mohou vyzkoušet lukostřelbu. Program  začíná ve 13 hodin a v 18 hodin jej završí tradiční průvod areálem zahrady se světélky a halloweenskými lampiony.

13. 10. 2021



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře