Šaty dělají člověka aneb móda za první republiky | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Šaty dělají člověka aneb móda za první republiky

Zajímá vás, jaká móda se nosila za první republiky? Pak zamiřte na výstavu Šaty dělají člověka aneb móda za první republiky do Muzea Jana Amose Komenského v Uherském Brodě. 

Na výstavě budou představeny prvorepublikové módní směry, které vykazovaly první známky počínající emancipace žen nebo nové směry v odívání mužů, které se v období první republiky vyznačovaly zejména doposud opomíjenou jednoduchostí a praktičností mužského oděvu. Část výstavy bude věnována také práci úspěšných prvorepublikových módních salonů.

Cílem výstavy sestavené z exponátů zapůjčených ze soukromé sbírky Mgr. Vladimíry Dobiášové a z exponátů vlastní sbírky muzea Jana Amose Komenského v Uh. Brodě by mělo být poskytnout návštěvníkovi náhled do běžného života prvorepublikové rodiny, v menší míře se výstava bude věnovat představení oděvů, jejich součástí a drobných užitných předmětů významných prvorepublikových osobností z oblasti kultury (herci, spisovatelé atd). 

 Více se dozvíte na webu Společné století

 

 

 

 

 

 

 

 

14. 11. 2018



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře