Přijede pouť aneb Dětský prodejní festival mini | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Přijede pouť aneb Dětský prodejní festival mini

Úspěšný projekt dětského prodejního festivalu mini pokračuje i v tomto roce. Jeho již třetí edice se odehraje od 12. do 15. května v novém pražském prostoru Hala C Balabenka, který je bezbariérový.

Ve dvou patrech se představí více sedmdesát pět pečlivě vybraných značek, designérů, módních návrhářů, nakladatelství a obchodů z České a Slovenské republiky.

Tématem květnového festivalu mini bude pouť. Ve venkovních prostorách nebudou chybět kolotoče z rodinného lunaparku známého z Okoře - půvabný staročeský se zvířátky a autíčky a jeden řetízkový. Děti si z festivalu růže také odnesou jako dárek.

Kam s dětmi jako mediální partner festivalu rozhodně nemůže chybět. Na všechny dny festivalu budeme s dětmi zdobit perníčky, a to s odborníkem na slovo vzatým - 1. pražskou delikatesní.

A co všechno na Balabence najdete?

móda

Nové kolekce pro jaro a léto představí např. domácí značky Shark in the Park, Ice Ice Baby, LoowFAT KIDS, Nadoma a Naven, Elí Belí, Young Primitive, BeBirdie a nová značka Beans. Mezi reprezentanty zahraniční módy zaujme francouzská ikonická značka Petit Bateau. Pražský concept store NilaKids se může pochlubit již několika prestižními eco-friendly značkami jako Gray Label, Tinycottons a Kidscase.

Novinkou na festivalu bude prezentace dánské značky Small Rags z pražského obchodu Fór Kids. Velmi poptávané jsou na mini také dětské boty. Stylové kožené od značky Kavat spolu s gumáky Bergstein předvede NilaKids. Vyhlášené značky Bobux a Camper spolu s dalšími na festival přiveze brněnský butik Neobuto. Young Primitive na mini představí také novinku - gumáky ve spolupráci s Novestou. Ze slovenských značek své nové kolekce odprezentují Bess, Cila, Haloo a v neposlední řadě Moe s oblíbenými podkolenkami, legínami a koženými capáčky.  Festivalu se také zúčastní slovenská firma Rak, jež nabídne především výběrové a limitované kolekce dětský bot a bačkůrek, a Petite & Mars se speciální řadou kočárků a dalšími vychytávkami pro nejmenší. Dětské sluneční brýle od francouzské Ki ET LA přiveze Likegroup. Nelze opomenout ani doplňky - náramky a náhrdelníky české značky Le Petit Délice, květinové věnečky a indiánské čelenky od Čarbičková design, kojící náhrdelníky od Mimijo a kabelky, kufříky a batůžky od Lumpky. Na mini tentokrát najdou oblečení a doplňky i samotné maminky. Chybět nebudou originální nosící šátky od české Omnifery, praktická nosítka od japonské značky Lucky Industry z obchodu Belvela ani oblečení pro těhotné a kojící maminky od domácí značky Mama by Segra a z butiku Maternity & Style.

hračky, knížky, nábytek a doplňky

Můžete těšit nejen na červenou verzi rostoucí chytré židle od Sedees, ale také na odrážedlo Model J mini od značky Repello nebo limitovanou edici 20 kusů ptáčků mini Pi-Pi od Kutulu. Premiéru na festivalu bude mít česká značka Domki, jež vyrábí kovové domečky a k nim textilní “oblečky”, dětský nábytek od Mimimo a také kolekce dětského zahradního nábytku Mini Vera od české firmy Life by Egoé.

Milovníky dřevěných hraček nadchne stavebnice Perfo systém, skřítkovské Šimido a Houpací prkno, které se na mini překřtí na Utukutu a odhalí novinku - houpačku Spectra. Na mini se vrací také Pikle z pytle se svým projektem Kufříkov. Vyhledávanými budou na léto i oblíbené nafukovací hračky z Fatry. Ručně šité látkové hračky si návštěvnící mohou vybrat od značek Břichopas a Lollipop nebo ilustrátorek Andrey Tachezy a Rozmar, jež budou prodávat i své knížky. Knihy najdete rovněž na stáncích nakladatelství Meander, nového knižního studia Pop-Pap, dětského knihkupectví Pinwheels a cizojazyčného Amadito & Friends.

Pestrou nabídku hraček a doplňků nejen do dětských pokojů nabídne dánská značka Done by Deer, Vigvam Design, zaměřující se mj. na teepee, Mimi Concept s hnízdy a novými vychytávkami pro nejmenší, MMMoje s novinkovou kolekci včetně porcelánu, a Hojdavak, která v premiéře představí ještě větší velikost houpacího vaku. Dále se na festivalu představí obchody Chytrá opička, Arki se slovinskou značkou Ooh noo a brněnskou Morrows, Get Inspired, Little Boss, Homama, Mimmo a Skibi, značka Kuskus Decor s novou kolekcí dekorací a Nana Party s řadou novinek.

Na venkovní ploše budou mít stánky obchod Urbane s japonskými koly Tokyobike a česká značka Yedoo s odrážedly Too Too a koloběžkami. Na dráze zručnosti od Skibi si děti budou moci jízdní prostředky obou značek spolu s odrážedly Repello a Puky vyzkoušet. Na mini se též představí mladá fotografka Mia Köhlerová, jež se ve své tvorbě zaměřuje na focení působivých dětských a rodinných portrétů a která založila i novou značku lněných šatů Miamama. Bio dětskou kosmetiku a drogerii kanadské společnosti Attitude a ekoplenky přiveze obchod Babystart, jenž vybaví též přebalovací koutky.

doprovodný program

V rámci doprovodného programu se mohou děti těšit na tvůrčí dílny, např. s Marií Mrňávkovou aka Břichopas, s níž si ušijí mandragorky, s Michalem Strachem, s nímž si vyrobí auta z mýdla, a s blogerkou Madame Coquette ve spolupráci s ForART. S fotografkou Karin Zadrick a jejím synem Ardenem si děti domalují knížku o dinosaurech. Užít si mohou zábavné cvičení jógy s Little Bubbles, cvičení s Mini Heroes, divadélko Vocaď Pocaď, hudební improvizace s La školou nebo zdobení cupcakes s Lelí's. Na speciální výtvarné dílně budou moci děti malovat japonskými křídami Kitpas z NilaKids na okna a bílé židle včetně slavného Slona od Vitry, z nichž instalujeme po každé dílně několikahodinovou výstavu.

 

Více o doprovodném programu najdete na www.festivalmini.cz/doprovodne-programy/

K dispozici bude kadeřnictví Funny Sassy a klidová zóna pro kojící maminky, již svými dekoracemi zútulní Nana Party. Hrací dětský koutek bude vybaven mimo jiné stavebnicí Perfo System a nafukovacími hračkami firmy Fatra.

občerstvení

Občerstvit se budete moct v jídelní části uvnitř a také ve venkovních prostorách. Občerstvení tentokrát na mini nabídnou např. Bistro 8, Lelí’s cupcakes, Eska s pouťově zaměřeným sortimentem, Závitkárna a mnozí další. Nebude chybět ani zmrzlina.

Více najdete na www.festivalmini.cz. 

27. 4. 2017



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře