Poslední únorový víkend před námi! Kam vyrazíte? | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Poslední únorový víkend před námi! Kam vyrazíte?

Poslední únorový víkend je tady. Počasí bude jako na houpačce, ale to určitě nebrání užít si s dětmi volné dny. A kam vás tentokrát pozveme? Samozřejmě na masopust, ale také za vlaky nebo medvědy.

 

Mini Jelyman

Už v pátek si můžete užít poslední závod Skitour, tentokrá na pomezí Králického Sněžníku, Rychlebských hor a Hrubého Jeseníku. I JeLyMan má svou dětskou variantu „Mini SkiTour“. V Jeseníkách si budou moci děti zajet trasy na 300 m, 500 m, 1 km, 2 a 3 km klasicky. Vaše ratolesti budou rozřazeny do věkových kategorií, podle kterých jim bude určena ta správná trasa.

 

Múza lehká aneb skřítkové Lupi a Šíma v Rudolfinu

Vzhledem k obrovskému úspěchu koncertů pro děti v minulé sezoně se i letos v Rudolfinu usídlili skřítci Šíma a Lupi. PKF - Prague Philharmonia připravila opět interaktivní a zábavný koncert pro děti a tentokrát bude věnován Múzám. I tentokrát si můžete být jistí, že i malý neposedové se budou rozhodně bavit. I my to máme vyzkoušené. 

 

Karlínský masopust

I tento týden je ve znamení masopustů. Na Karlínském náměstí si užijete odpoledne plné hudby, veselí, aktivit pro děti, masopustních specialit a samozřejmě masopustní průvod. Děti budou mít možnost projet se na koňském povoze, zabruslit si na ledové ploše (tedy pokud to počasí dovolí), vyrobit si v dílničkách brýle, koblížky či vyzkoušet malování na obličej.

 

Masopust s Prahou 4

Zveme vás na historicky první masopust pořádaný městskou částí Praha 4. Rej masek započne v parku Na Pankráci a masopustní veselí potrvá až do odpoledních hodin. Těšit se můžete na tradiční masopustní dobroty, bohatý program pro děti a dokonce vyhřívaný stan.

 

„Masa pustý“ den s techniky

Podávat se bude železniční kolejiště, můžete si pochutnat také na MHD panelu, zakousnout se do obří autodráhy. Dále bude v menu také několik masopustních dílniček pro děti a jako obvykle, tentokrát pro děti a rodiče, kteří již budou mít dost hodování, odpočinkový koutek. Kromě tohoto šťavnatého programu vás čeká pár malých překvapení.

 

Roztocký masopust

Tajemný, živelný a mytický průvod roztockých i mimoroztockých maškar vyrazí na svoji cestu už podvacáté. Pojďte se setkat, sbratřit a společně tančit. Průvod končí v Roztokách v obrovitánském vytápěném šapitó, do kterého se všichni rozhodně vejdete.

 

Masopustní obchůzky v kouřimském skanzenu

Tradiční lidová slavnost s bohatým doprovodným programem pro děti i dospělé proběhne také v Kouřimi. Poslední masopust v kouřimském Skanzenu proběhl před třemi lety. Po rekonstrukci se můžete zajít podívat na masopustní obchůzky v tradičních maskách. Těšit se můžete i na dílny pro děti i dospělé. Připravena bude samozřejmě i zabijačka a bohatá nabídka tradičních pokrmů. 

 

Ledová zoo v Plzni

Vyrazte s celou rodinou zdarma do ledové zoo, kterou vytesají umělci z Ice Factory. Kromě zvířat z ledu, soutěží pro děti a zábavného doprovodného programu pro celou rodinu se můžete těšit na velkolepý ohňostroj.

 

Prodloužený víkend s ledními medvědy

Vyzkoušejte si své znalosti o ledních medvědech. Celý víkend si budete moci v brněnské zoo projít zábavnou stezku o těchto krásných šelmách. Kromě toho se můžete podívat na nejlepší videa brněnských ledních medvědů a užít si dvojitou porci jejich komentovaných krmení každý den.

 

Masopustní veselí v Otevřené zahradě

Užijte si hodování a veselici i s dětmi. Přijďte v masce rovnou z domu nebo si vytvořte vlastní v dílně. Těšit se můžete na zabíjačkové speciality, karnevalový rej a soutěž o nejlepší masku, malování na obličej, hry pro děti, výrobu koulí se semínky pro ptáčky a mnoho dalšího. 

Masopust na hradě

Masopustní veselí ovládne v sobotu Slezskoostravský hrad. Čekat Vás budou ukázky lidových zvyků, rej masopustních masek, lidové písničky a spousta dobrého jídla. V jarmarečných stáncích si budete moct dát pivo, medovinu, bramboráky, koláče, sladké i masové dobroty. Na pódiu poběží doprovodný program, který potěší a pobaví nejen děti, ale i dospělé.

 

 Spoustu dalších tipů najdete na www.kamsdetmi.com

22. 2. 2017



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře