Nezapomenutelný zážitek ve filmových ateliérech Harryho Pottera | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Nezapomenutelný zážitek ve filmových ateliérech Harryho Pottera

Také se řadíte mezi fanoušky Harryho Pottera? Potom byste si rozhodně neměli nechat ujít fantastickou prohlídku filmových ateliérů Warner Bros. London – The Making of Harry Potter.

 

 

Filmové ateliéry v anglickém Watfordu – vzdáleném cca hodinu jízdy od Londýna, byly po 10 let místem, kde se natáčelo všech 7 dílů slavného filmu. Malí i velcí hrdinové zde trávili téměř veškerý čas, přičemž dětští představitelé zde chodili do školy, slavili narozeniny a postupně také dospěli.

 

 

Prohlídky vás zanese do Bradavické školy kouzel, provede vás několika reálnými filmovými scénami, prohlédnete si stovky filmových  kostýmů, tisíce rekvizit a budete si moct vyzkoušet třeba i létání a koštěti.

 

 

Vstupenky si musíte opatřit dopředu na internetu. Můžete si je nechat zaslat tištěné (počítejte s poplatkem 6 liber za poštovné do ČR) nebo elektronicky (tady zase musíte počítat s tím, že si elektronické vstupenky musíte vyměnit za tištěné u přepážky před vstupem, takže to znamená druhou frontu). Vstupenky vás opravňují ke vstupu nejen v určitý den, ale také na určitou hodinu, konkrétně půl hodinové rozmezí. Tento systém zabrání, abyste se uvnitř prodírali davy a prohlídku si lépe užijete.

 

 

!Pozor! Na prohlídku si vyhraďte minimálně 4 hodiny, takže volte spíše dopolední termín. Ty však bývají  zamluvené i tři měsíce dopředu.

Ateliéry jsou opravdu obrovské a k vidění je tu neskutečné množství věcí, zhruba v polovině se můžete občerstvit v restauraci. Doporučujeme vyzkoušet máslový ležák, po jehož vypití jsme si domů odvezli pohárky jako krásný suvenýr.

 

A jak se do Watfordu dostanete? Nejbližší letiště je londýnské Heathrow, avšak pokud hledáte ekonomičtější variantu, doporučujeme využít některé z nízkonákladových aerolinek, které míří například na londýnské letiště Stansted. Odtud se pomocí speciálního vlaku Stansted expres dostanete na stanici Liverpool street (nádraží i stanice metra zároveň), cesta trvá asi 45 minut. Metrem se pak přesunete na stanici London Euston, odkud pěšky přejdete (5 minut) na vlakové nádraží Londou Euston, ze kterého jede vlak do stanice Watford Junction. Vlaky jezdí každých 20 minut.

Jízdenky na vlak lze opět zakoupit buď elektronicky nebo přímo na nádraží. Na cestu platí i londýnská „lítačka“ Oyster card, přičemž na ní musíte mít požadovaný kredit (minimálně 12 liber). Cenově výhodnější se pro nás ukázalo koupit si zpáteční lístek na vlak.

!Pozor! – stejná cesta vlakem může trvat buď 15 nebo 45 minut v závislosti na počtu zastávek. Proto se vyplatí sledovat informační tabule, ne vždy vlak, který jede vámi požadovaným směrem jako první, je ten nejlepší.

 

 

Pokud nepotřebujete před návštěvou ateliérů do Londýna (například ubytovat se), můžete z vlaku Stansted Express vystoupit na stanici Tottenham Hale a přestoupit na vlak do Whatfordu tady.

Jakmile vystoupíte na Watfordu z vlaku, nic vás nenechá na pochybách, že jste tu správně – turniket i stěny stanice metra jsou polepeny motivem filmových studií. Venku po levé straně na vás hned čeká nástupiště autobusů – opět nemůžete minout – polepené doubledeckery nelze přehlédnout.



!Pozor! Jízdné (3 libry na osobu/zpáteční jízdenka) lze platit pouze v hotovosti.  Bude vám také zkontrolována rezervace vstupenek (kterou jste obdrželi poštou nebo e-mailem). Jde o to, aby se zabránilo tomu, že se autobusy naplní lidmi, kteří nemají vstupenku do ateliérů, ale rádi by se alespoň podívali zvenku.

 

 

Autobus jezdí každých 15 minut. Jakmile vystoupíte z autobusu, jděte si buď vyměnit elektronické vstupenky za tištěné, nebo se se svými vstupenkami rovnou přesuňte do koridoru, kde vás podle času na vstupence bude personál navigovat. Pokud vám zbývá nějaký čas do začátku, můžete se občerstvit v kavárně, prohlédnout si spoustu zajímavostí v předsálí, nebo si projít obchod se suvenýry (během prohlídky jich na vás čeká ještě několik, včetně jednoho zaměřeného pouze na kouzelnické hůlky).

 

 

A když už jsme u toho, nebojte své děti nebo i sebe „vymódit“ ve stylu Harryho Pottera, návštěvníků (nejen dětských), kteří měli na sobě vlastní hábity, kulaté brýle a na čele nakreslenou typickou jizvu ve tvaru blesku, jsme už při čekání ve frontě potkali celou řadu.

 

 

Také dětem nezapomeňte vyzvednout „pas“, kde jsou různé zábavné otázky, nápovědy, kde hledat „zlatonky“ a také místa, kde si do pasu můžete dávat razítka (tedy spíše si vyrazíte obrázek). Pas je zdarma a odnesete si jej domů jako krásný suvenýr.

 

 

 

 

 

 

 

Nebudeme vám prozrazovat, co uvnitř všechno uvidíte, ale za nás musím říct, že jsme rozhodně nebyli zklamaní, naopak návštěva předčila naše očekávání.  Letos otevřená Gringotovic banka se opravdu povedla a není to zdaleka to poslední, co studio Warner bros. chystá, je patrné, že se snaží stále se vyvíjet a zlepšovat, aby se návštěvníci vraceli.

 

 

Orientační ceník 2019

-          Vstupné Warner bros. studio (dospělí 45 liber, děti 5-15 let 37 liber, děti do 4 let zdarma, rodinné vstupné 148 liber)

-          Stansted express vlak z letiště do Londýna – Liverpool St. (dospělí cca 30 liber zpáteční, děti do 5 let zdarma, děti 5-15 let 50% sleva z jízdného). Jízdenky jsou levnější, když je nakoupíte online s předstihem, platí 1 měsíc. Občas se vyplatí, když si koupíte dvě jednosměrné než jednu zpáteční

-          London tube (metro) – měli jsme Oyster card, což je londýnská legitka (dá se také objednat online), nabíjíte si na určitý obnos, na dva dny vydatného cestování nám stačilo 15 liber na osobu. Londýn se dělí na několik zón, pokud jezdíte v rámci jedné zóny (metro a bus), platí se 1.50-1.90 liber za jednu cestu. Pokud za den projedete více než 7 liber, po zbytek dne už jezdíte zdarma. Děti do 5 let jezdí zdarma.

-          Vlak z London Euston do Watfordu -  36 liber zpáteční lístek pro dva dospělé

-          Restaurace ve studiích – oběd pro dospělé 9 liber, dětské menu 5.50 liber, máslový ležák v suvenýrové sklenici 7 liber

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Petra Kottová

12. 8. 2019



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře