Netradiční výhledy, ze kterých se vám (ne)zamotá hlava | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Netradiční výhledy, ze kterých se vám (ne)zamotá hlava

Máte rádi netradiční výhledy? Přinášíme tipy na tři pražské, ze kterých se vám (ne)zamotá hlava



 

První výhled vás zavede na Letnou, kde byla koncem května dokončena rekonstrukce vodárenské věže v ulici Na Výšinách. Kompletní obnovy se dočkal celý památkově chráněný objekt z roku 1888, včetně vnitřních prostor, přístavby a přilehlého areálu. V nejvyšším místě v prostoru, ve kterém se původně nacházela hlavní vodní nádrž, vznikl společenský sál s výsuvnou podlahou a výstavním systémem se světly. Je odsud také přístupný ochoz věže a pozorovací kabina, kde byl umístěn periskop, který nabídne unikátní rozhled po okolí. V úrovni pod sálem, v bytě „prvního topiče“ parního stroje, je zřízena knihovna. Ve zbývajících úrovních věže jsou navrženy prostory kluboven.  

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

 

 

Druhý výhled vás nechá nahlédnout pod pokličku monstrózního developerského projektu, který vzniká u Masarykova nádraží. Výhled je netradiční tím, že shlížíte dolů do útrob stavby, kterou tak můžete pozorovat, jak postupně roste. Díváte se přes obří vyhlídkové okno. Bonusem je samozřejmě bezprostřední blízkost nádraží, můžete tak s dětmi plynule navázat  výhledem na právě přijíždějící nebo odjíždějící vlaky.                                                                                                                                                                    

 

 

 

Třetí výhled je asi ten nejpříjemnější ze všech. Zahrnuje totiž dětskou hernu a výbornou kávu. To vše navíc přímo v centru Prahy. Výhled z 8. patra hotelu Juliš je opravdu dechberoucí. Nejen, že budete mít nadosah celé Václavské náměstí, Petřín a ostatní pražská panoramata, ale světlo, které sem proudí zvenku ani v nejmenším nepřipomíná herny, kde si často připadáte jako zavření na hanbě. V hotelu Juliš najdete také bazén s kurzy dětského plavání, takže zde můžete poté relaxovat. O víkendech slouží herna také pro účely dětských narozeninových oslav.

 

 

 

Petra Kottová

11. 9. 2018



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře