Kam s dětmi v dešti? Do národního zemědělského muzea | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Kam s dětmi v dešti? Do národního zemědělského muzea

Na návštěvu tohoto muzea nás lákalo mnoho upoutávek a reklam v dětských časopisech i na internetu. Poslední kapkou byla fotka šlapacího traktoru, který prostě náš Josífek potřeboval řídit.

Bylo rozhodnuto.

Už před vstupem do muzea byl nadšený a hned u vstupu si chtěl náš malý výletník sednout do vystaveného modelu. To jsme mu samozřejmě nedovolili a nalákali jsme ho dovnitř na jiné traktory.

Jaké bylo naše překvapení, že vlastně skoro celé muzeum je velkou hernou s interaktivními prvky pro malé i velké návštěvníky!

Několik pater nabitých zajímavostmi i pro ty úplně nejmenší. Spodní patro patřilo již zmíněným traktorům. Krom šlapacích traktůrků, kterých bylo dostatek pro celou výpravu malých dětí, byl připravený i model velkého traktoru pro dospělé a bagr, který bagroval hlínu z velké jámy.

Další patra ukazovala českou přírodu a zvyky, nás zaujalo například patro věnující se gastronomii, které skýtalo ukázkovou Perníkovou chaloupku nebo nákupní supermarket, kde si Josífek půjčil dětský košík, nakoupil si zeleninu, ovoce a další potraviny a sám si je měl možnost namarkovat u kasy. Krom toho byla v expozici i dětská kuchyňka, kterou jsme také využili a Josífek nám uvařil hned něco dobrého k snědku.

Jako další se nám zalíbila expozice rybářství, kde se nacházela loď, ze které mohl Josífek „lovit ryby“ a také tam bylo několik akvárek s živými rybami, které najdeme v českých řekách.

Další a další patra ukazovala promyšlenost celého muzea a tak krásná střešní zahrada s jedním z neokoukaných pohledů na Prahu byla jen třešničkou na pomyslném dortu.

Celý náš výlet do vysněného muzea jsme zakončili na Zahradě první republiky, kterou můžete projít, když muzeum opouštíte. Na ní najdete kromě historického kolotoče a houpačky i živá zvířátka – kozy, slepice a králíky.

Josífkovi i nám se výlet moc líbil a celé muzeum pro nás bylo překvapením. Určitě Vám jeho návštěvu doporučujeme a udělejte si na ní dost času, my tam nakonec strávili příjemné 4 hodiny :)

 

Pro Kam s dětmi Milada Kubátová

P. S. Více o Národním zemedělském muzeu na pražské Letné najdete ZDE

 

16. 10. 2018



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře