Interaktivní výstava Květina na Výstavišti | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Interaktivní výstava Květina na Výstavišti

Po zhruba roční rekonstrukci vítá své první návštěvníky Ateliér Rychta na Výstavišti na místě bývalé budovy restaurace U Primasů. Do nového ateliéru určeného pro kulturu, rozvoj a setkávání lidí všech generací láká výstava Květina na Výstavišti, kde jsou prezentována nejen originální umělecká díla na téma Květina, také zde najdete řadu interaktivních prvků pro malé i velké návštěvníky.

Ateliér Rychta nabídne celoroční program primárně pro rodiny s dětmi, jednotlivé aktivity však budou zaměřeny na všechny věkové kategorie. „Ateliér Rychta je dalším objektem na Výstavišti, který prošel kompletní revitalizací. A to ve chvíli, kdy jiná místa předáváme k rekonstrukčním pracím, proto jsem moc rád, že můžeme návštěvníkům nabídnout nové, doufám brzy oblíbené místo pro setkávání lidí,“ komentuje otevření Ateliéru Rychta Tomáš Hübl, předseda představenstva.

 

Ateliér Rychta vznikl v budově pozdně secesního stylu z roku 1908, kde v posledních letech sídlila známá restaurace U Primasů. Nyní toto místo nabízí kulturní vyžití a pravidelný program. „V Ateliéru Rychta nabídneme kromě dlouhodobých výstav, jako je i současná výstava Květina na Výstavišti, také spoustu další zábavy. Workshopy pro děti i dospělé u příležitostí významných svátků jako jsou Vánoce či Velikonoce, ale i menších oslav typu dožínky nebo příchod jara, přednášky pro dospělé či seniory, rozvojové kurzy a mnoho dalšího. Pro spolupráci jsme přizvali řadu umělců a tvůrčích osobností, které spolu s naším programovým týmem z Výstaviště připravují celoroční nabídku zábavy, rozvoje, tvorby, pohybu, nebo třeba jen relaxu u dobré kávy,“ říká programový ředitel Daniel Netušil,


Výstava Květina na Výstavišti otevírá brány Ateliéru Rychta

 

Interaktivní výstava Květina na Výstavišti je o propojení pohledu současných umělců a starých mistrů. Vybraná umělecká díla jsou zároveň inspirací pro interaktivní část, která diváka zavede do tvořivého světa bez hranic. Propojí ho s umělcem, jenž jednotlivé expozice tvořil. Věříme, že tato výstava vám otevře svět fantazie a umění. 

   

Mým hlavním impulzem vytvořit tuto unikátní výstavu byla podpora dětské fantazie v dnešním multimediálním světě a ukázat jim, že svět umění nezná hranice, tak jak je dětem přirozeně dáno. Tomuto tématu se věnuji již dlouhou dobu skrze mnoho projektů Galerii umění pro děti GUD. Výstava není určena pouze dětem, ale všem, kteří se chtějí seznámit s uměleckými díly současných český a světových umělců, které spojuje jeden opakující prvek a to KVĚTINA.

                                       

Rodiče mohou ocenit přehlídku současné české výtvarné tvorby napříč generacemi. Zároveň edukativní a interaktivní část zavede naše malé návštěvníky do světa umělecké fantazie. Dítě se stane samo umělcem, nebo uměním samotným. Využije své smysly k dotvoření, nebo vnímání konkrétního uměleckého díla,” komentuje výstavu Květina její kurátorka Kateřina Urban Samková.

“Květiny patřily k přirozenému životnímu prostředí člověka od počátku lidské existence. Jejich podoba v přírodě se téměř neměnila. Přesto najdeme v jejich výtvarném zobrazení veliké rozdíly. Proč? Každá doba do květin vkládala své představy a symboly. A co teprve malíři? Stačí se podívat na ukázky z různých dob historie, od středověku až po současnost. Malíři a jiní umělci si vybírali květiny pro svá díla jako různé symboly pro vyjádření pocitů a dění ve světě,“ uzavírá kurátorka historické expozice. PhDr. Jana Skarlantová.

 

17. 6. 2021



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře