Tip na výlet - zámek a labyrintárium Loučeň | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Tip na výlet - zámek a labyrintárium Loučeň

Sluníčko už nám pomalu naznačuje, že jaro je tu a tak tu pro vás máme tip na ten pravý jarní výlet.

Zámek a labyrintárium Loučeň se nachází přibližně 60 km od Prahy a je ideálním místem odpočinku pro rodiny s dětmi.

Tato barokní romantická stavba stojí uprostřed anglického parku. Původně se zámek nacházel v prostředí francouzské zahrady, ale Thurn-Taxirsové podlehli v druhé polovině 19. století dobové módě romantismu a tak se park začal výrazně měnit.

V parku není nouze jak o klidná místa pro chvíle relaxace či meditace, tak i o místa plné zábavy, kde se všechny děti pořádně vyřádí. Nejen ty nejmenší určitě potěší jedenáct zahradních labyrintů a bludišť. Například v tisovém či palisádovém bludišti si celá rodina užije spoustu legrace.

Pokud zatoužíte v zámeckém parku ochutnat vybrané speciality zámecké kuchyně, nechte si připravit piknikový koš. Stačí pak už jen vybrat příjemné místo.

Pouze kostýmovaný průvodce, v podobě komorníka, nadlesního či dokonce samotného knížete či kněžny, vás provede prostory zámku. Žádná suchá fakta a čísla, ale zajímavosti z doby zhruba před sto lety se dozvíte zábavnou formou.

Pokud máte rádi něco netradičního, zkuste čokoládové prohlídky, při kterých budou vaše chuťové pohárky v sedmém nebi. Dozvíte se nejen něco o historii čokolády, ale hlavně tu lahodnou pochoutku budete během prohlídky ochutnávat.

Tajuplná prohlídka s Bílou paní potěší všechny příznivce záhad. Prohlídka s Bílou paní je zapojena do projektu Otevřte 13. komnatu. Aby si nevšední zážitek z prohlídky odvezli i ti nejmenší, pak výlet stačí načasovat tak, abyste navštívili speciální dětskou prohlídku, která je vhodná už i pro tříleté cestovatele.

Zkusili jste již spát jako kněžna či kníže přímo na zámku? Zámecký hotel Maxmilián a zámecké apartmány jsou připraveny pro všechny, kteří si chtějí svůj výlet prodloužit a užít se vším všudy. Z nabídky ubytování si určitě vybere každý.

Zámek a přilehlý park je otevřen prakticky celý rok – v zimě o víkendech a od května každý den.

Vstupné je pro park s labyrinty: plné 99 Kč, snížené 69 Kč, dětské 39 Kč, rodinné 270 Kč

Zámecký okruh: plné 140 Kč, snížené 90 Kč dětské 49 Kč rodinné 370 Kč

Více o otevírací době a vstupném najdete na www.zamekloucen.cz.

Teď už stačí jenom sednout do auta nebo na vlak a vydat se na výlet.

Za redakci Kam s dětmi Magda Dlouhá

 

21. 3. 2014



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře