Vydejte se na Letiště Václava Havla i bez letenky | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Vydejte se na Letiště Václava Havla i bez letenky

Nevíte už co si v nevlídném počasí počít nebo hledáte zajímavou akci, kterou byste si mohli zpestřit třeba prázdninový den? Vydejte se na pražské Letiště Václava Havla. Můžete si objednat exkurzi a užít si netradiční prohlídku.

Letiště Václava Havla Praha pro Vás připravilo celkem šest tras, během kterých můžete zavítat do neveřejných prostor letiště a dostat se tak do míst, která jako cestující běžně neuvidíte.

Máte možnost seznámit se s provozem na odbavovacích plochách, pozorovat startující a přistávající letadla zblízka přímo u ranveje, prohlédnout si letištní terminály, VIP salonky a zázemí pro cestující. Dále se můžete podívat pod pokličku mnoha zajímavým profesím, zavítat do nejmodernější hasičské stanice nebo do hangáru pro údržbu letadel. Všechny trasy jsou vždy přizpůsobené zájmům a věku účastníků.

Do Ruzyně se mohou vydat rodiny s dětmi, senioři nebo i celé třidy mateřskych a základních škol. V pracovní dny jsou většinou k dispozici skupinové prohlídky, ty individuální jsou pak směřovány spíše na víkendy. Nicméně i v pracovních dnech často Letiště připravuje termíny pro seniory, maminky s malými dětmi nebo malé skupiny.

O jarních prázdninách - od  5. února – 16. března, včetně víkendů, jsou připraveny individuální exkurze v dopoledních i odpoledních termínech.

V letošnim roce se navíc Letiště Vaclava Havla otevře veřejnosti ještě o něco víc. Připraveny jsou totiž vedle už zavedených prohlídek i nové tématické exkurze, které by vždy jednou měsíčně měly navštěvníkům představit některé z letištnich pracovišť.

23. března od  12:30 je v plánu exkurze na Trase 2 se zaměřením na hasiče a jejich techniku (s ukázkami) a 27. dubna  také od 12:30 bude Trasa 2 doplněna prohlídkou třídírny zavazadel na tomto Terminálu (pouze od 15 let). Tematické exkurze trvají přibližně 2,5 hod.   

Na další měsíce připravuje Letiště návštěvy a ukázky „zaměstnanců letiště“ z říše živočišné, které budou zajímat hlavně děti.  Budete překvapeni, kdo vše na letišti pracuje a pomáhá leteckému provozu. Také Vám představí zajímavé rostliny v areálu letiště.

Abyste na exkurzi ruzyňského letiště mohli přijít a seznámit se s jeho fungováním z druhé strany, je třeba se vždy předem objednat na stránkách www.prg.aero. Tam dále najdete vypsané termíny a jejich obsazenost v sekci Služby a volný čas.

Dospělí za prohlídku letiště zaplatí 170 Kč, děti od čtyř do patnácti let a senioři 90 Kč. Rodiny mohou využít zvýhodněnou cenu vstupenky 2 + 2 za 380 Kč. Cena skupinových exkurzí se potom liší podle zvolené trasy, termínu a složení skupiny.

Letiště Praha spolupracuje s Národním technickým muzeem (NTM) a Královstvím železnic (KŽ) při exkurzích. Individuální návštěvníci NTM a KŽ mají jedinečnou možnost navštívit i exkurzi na Letišti Praha se slevou 20% na vstupném. Sleva platí i v opačném případě, kdy můžete uplatnit slevu v NTM i v KŽ na vstupenku z exkurze na Letišti Praha. Slevy lze uplatnit ve stejném roce.

Pokud se chcete prostě jenom podívat na letadla a nezaplatit vůbec nic, máte možnost na Vyhlídkové terase, kde uvidíte letadla jako na dlani. Odměněni budete nevšedním pohledem na letištní plochu a letadla na ní. Z výšky si prohlédnete, jak se chystají k odletu nebo jak po příletu přijíždějí k nástupním mostům.  Terasu naleznete ve veřejné části odletové haly Terminálu 2, před vstupem do spojovacího objektu s Terminálem 1, nebo z veřejné části Terminálu 1, vstup z Restaurace Praha.

Za redakci Kam s dětmi Magda Dlouhá

1. 2. 2014



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře