Veselá Nohavice - Je to náš život | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Veselá Nohavice - Je to náš život

Dnešní článek pro nás připravila maminka Markéta Palatin, která si dala "randa" s majitelkou internetového obchodu Veselá Nohavice, Martou Plecitou. A zde je výsledek :). 

Proč ty děti tak rychle rostou? Tak to je otázka, kterou si jistě položil každý z nás, jakmile na podzim vyzkoušel oblečení, které našim dětem ještě na jaře bylo parádně. Po tomto zjištění většinou následuje kolečko shánění ve větší velikosti toho, co nám sedlo a líbilo se. Stres? Kdepak, už nějakou chvíli to tolik neprožíváme. Poznali jsme totiž Veselou Nohavici a jsme jejím pravidelným zákazníkem. 

Potkali jsme je na jednom z dětských veletrhů a zaujali nás nejen materiálem, ale i střihy a použitými barvami. Oblečení se totiž od toho konkurenčního radikálně lišilo! Zkusili jsme nejprve lacláčky, poté tepláky a nakonec se přesouvali k šatičkám, kloboučkům a samozřejmě k softshellovému oblečení. Radost máme nejen my, rodiče, ale i naše dcera, která se často těší, „až zase povyroste“. Při poslední objednávce jsem si uvědomila, že naše dobrá zkušenost by mohla pomoci i ostatním rodičům, kteří na přesyceném trhu dětského oblečení tápou a hledají.

Marta Plecitá je matkou dvou synů a na myšlenku ji vlastně přivedl jeden z nich. Všimli jste si, že chlapečci jsou často oblečeni pouze do tmavě modré? Marta ano a při pohledu na kostkovaný kanafasový ubrus na chalupě vznikl nápad. První veselé kalhoty byly na světě!

První rok to pořád ještě byla „jen“ legrace, ale s rostoucím zájmem se ukázalo, že kromě radosti bude potřeba i trocha organizace a plánování. Postupně přibývalo zboží - tepláky, lacláče, šatičky, mikiny, oblečení z flísu či softshellu a mnoho dalších. Po dvou letech se do rozvíjející firmy přidal i Martin manžel. „Máme takové 24hodinové manželství,“ reaguje se smíchem Marta. Ačkoli situace nebývá vždy nejklidnější, rodinu to stmelilo. Děti si užívají obou rodičů a navíc vidí výsledky jejich práce, na kterou jsou pyšní stejně tak jako jejich rodiče. 

„Je krásné objevovat, čeho je člověk schopen, co je v člověku skryto,“ říká Marta, která veškeré zboží sama vymýšlí i kreslí. Synovými pastelkami. „V dětství jsem nešila ani na panenky, ale teď po té době už alespoň poznám, co bude držet a co ne. Každému novému zboží samozřejmě předchází pečlivé testování. Ušijeme, rozdáme a čekáme na reakci. Tuhle něco zkrátíme, tuhle povolíme či utáhneme. Jakmile jsme spokojeni, jedeme naostro.“

V současné době se Veselá Nohavice pyšní nabídkou přibližně 200 kusů oblečení (při započtení barevných kombinací a velikostí). Ne všechno je na skladě, ale dodací lhůty jsou většinou rozumně dlouhé. Dokonce máte možnost si zboží oproti nabízenému střihu nechat upravit (to pokud máte děti hubené, dlouhé nebo prostě mimo tabulky). Na stránkách jsou navíc rozměry jednotlivých velikostí jasně popsány, takže se nemilému procesu vracení zboží vyhnete.

„Je důležité mít okolo sebe lidi, kteří své profesi rozumí,“ zamyslí se Marta nad otázkou řízení firmy. „Učíme se. Často jednáme intuitivně. Vlastně se mi líbí, jak hledáme tu cestu, která je pro nás pocitově správná. Většinou se trefíme. Pokud ne, máme alespoň ponaučení. Někdy je to vyčerpávající, ale na spánek bude ještě času dost. Samozřejmě ne vždy jde všechno hladce a určitý strach a nejistota z budoucnosti se objevují. Nicméně bereme to tak, že je to taková naše cesta osobního rozvoje.“ 

A kam dál? „Chceme pěkně obléct celou rodinu,“ zasní se Marta. „Taky chceme udržet českou značku, tradici a zázemí. Pořád to chceme být my, Veselá Nohavice, držet se kvality a nikoli produkovat jen množství. Chceme i nadále zaměstnávat české švadleny, materiál odebírat z českých pletáren a tkalcoven. Tedy až na softshell a flís, ten se tady bohužel nevyrábí. Dává nám to smysl, abychom českou ekonomiku podpořili touto cestou.“

„Co mě na práci těší?“ zahledí se Marta na svůj pomerančový džus: „Momentálně se mi nejvíc líbí naše nová kolekce flísových mikin a šatiček, ta se fakt povedla. A co si užívám? Bavit se se zákazníky. Nejvíc mě potěší, že se vrací, tak jak jim rostou děti.“

Co k tomu dodat. I my patříme mezi dlouhodobé zákazníky. Jakmile Veselou Nohavici jednou vyzkoušíte, nelze zkrátka odejít!

Chcete si Veselou Nohavici sami vyzkoušet? Tak sledujte stránky Kam s dětmi nebo naši facebookovou stránku, budeme o toto fantastické oblečení brzy soutěžit!

Kde Veselou Nohavici najdete?

www.veselanohavice.cz

https://www.facebook.com/VeselaNohavice?fref=ts

Zboží naživo si můžete prohlédnout například na trzích či dětských veletrzích. 

Za redakci Kam s dětmi Markéta Palatin

 

 

 

 

 

 

 

 

5. 10. 2013



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře