Termální koupaliště zahajují letní sezónu | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Termální koupaliště zahajují letní sezónu

Jaro je v plném proudu, léto za dveřmi a plány na venkovní aktivity začínají být aktuální. Mezi zajímavé atrakce příštích týdnů patří otevírání letní sezóny řady koupališť. Většina z nich zahajuje provoz v průběhu června a láká návštěvníky nejen na příznivé zaváděcí ceny, ale i na nové atrakce. Otevírání areálů se týká hlavně venkovních koupališť, veřejných pláží a sportovních areálů, které jsou zcela odkázány na přízeň či nepřízeň počasí. Celoročně je možné si zaplavat v krytých plaveckých bazénech či v aquacentrech, které ale neposkytují příliš nerušeného odpočinku a tolik žádaného sluníčka.

Ani termální koupaliště nejsou pouze záležitostí zimních období, kdy se stávají vyhledávaným cílem sportem znavených lyžařů či jedinců léčících různorodé neduhy těla. Koupel v horké vodě pod širým nebem má sice v zimních měsících mnohem větší kouzlo, v létě jsou ale venkovní termální koupaliště rovněž nepostradatelným zdrojem osvěžení. Návštěvníci se nemusejí bát příliš teplé vody, ve všech bazénech je její teplota snížena dle aktuálního počasí tak, aby ochlazovala. Delší pobyt ve vlažné vodě je navíc během horkých dnů mnohem více osvěžující než ledová voda, která tělu způsobí leda tak teplotní šok.
 
Termální voda zároveň obsahuje minerální látky, které blahodárně působí na pohybový, dýchací či srdečně-cévní aparát. Příkladem místa, kde je možné celoročně načerpat energii a tělu prospěšné látky je i Thermal Park Vrbov. I pře svůj neomezený provoz zde bude oficiálně zahájena letní sezóny 14. června 2013. U této příležitosti bude otevřeno všech deset bazénů a návštěvníci se tento den mohou těšit nejen na snížené vstupné, ale i na zábavný doprovodný program. Areál je vhodný jak pro rodiny s dětmi, které zde mohou využít dvou dětských bazénů s tobogánem a zábavného parku, tak pro jednotlivce hledající ticho a nerušený odpočinek. Toho se jim zde dostává díky velikosti zdejšího areálu. Dostatek prostoru umožňuje oddělit dovádějící drobotinu od milovníků klidnější formy relaxace.
 
V České republice bohužel příliš termálních bazénů a koupališť nenalezneme. Jedním z mála jsou například Termální Lázně Velké Losiny, které zahájily provoz venkovního bazénu už 1. května 2013.
 
Více informací o zahájení provozu koupališť naleznete na http://www.termalnekupalisko.com/, http://www.lazne-losiny.cz/ nebo na http://www.koupat.se/koupaliste.

 

 

6. 5. 2013



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře