Osmý div světa aneb místo, kde se i děti stávají generály | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Osmý div světa aneb místo, kde se i děti stávají generály

 

Výstava terakotové armády prvního čínského císaře v Brně představuje unikátní příležitost seznámit se stovkami hliněných postav válečníků (v životní velikosti) legendární armády Prvního čínského císaře. Interaktivní výstava tzv. osmého divu světa přináší nejen šokující příběh touhy po nesmrtelnosti a nevídané řemeslné zručnosti, ale také zábavu pro celou rodinu.
 
Osudem zvolený tajemný čínský znak na vstupence rozehrává hned na začátku výstavy velkou a napínavou pátrací hru v prostorách expozice, která všem zúčastněným postupem času prozradí, jakou roli by v mnohatisícové císařské armádě zastávali. Z chlapů a tatínků se tak v průběhu výstavy stávají generálové, lučištníci, vozkové a další soudobé vojenské postavy. Rodiče ocení také další přidružené akce spojené s návštěvou této jedinečné výstavy, jako například výrazné slevy do blízkého nákupního centra Galerie Vaňkovky nebo možnost vyhrát nové auto na víkend. 
 
Výstava TERAKOTOVÁ ARMÁDA PRVNÍHO ČÍNSKÉHO CÍSAŘE je oprávněně považována za OSMÝ DIV SVĚTA. Sochy hliněných bojovníků z brněnské výstavy jsou vyrobeny tradiční metodou ze žluté sprašové hlíny pocházející ze břehů Žluté řeky a ze stejného regionu jako původní sochy. Stejně jako u originálů jsou zhotoveny kombinací odlévaných forem a pečlivé ruční práce. Všechny postavy jsou individuální a nezaměnitelné s výraznými rysy v obličeji. 
 
Součástí výstavy TERAKOTOVÁ ARMÁDA PRVNÍHO ČÍNSKÉHO CÍSAŘE je minimálně 100 různých válečníků v životní velikosti, koňské povozy, ale také drobné exponáty jako zbraně, šperky nebo keramika. Nepostradatelnou součástí výstavy je rovněž pocitově zaměřená světelná show a řada velkoformátových fotografií. Výstavu jen v Německu shlédlo na 3 milióny návštěvníků a ve střední Evropě nebyla dosud nikdy vystavována.
 
Výstava můžete navštívit do konce března, více na www.terakotovaarmada.cz.
 
Hezký zážitek

 

25. 2. 2011



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře