Každoroční výstava dýní v Botanické zahradě v Praze - Troji. | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Každoroční výstava dýní v Botanické zahradě v Praze - Troji.

Dýně všech barev a velikostí opět zaplní botanickou zahradu v Troji, výstava začíná už za týden

                  

Výstava dýní a dýňových aranžmá se koná od 13. do 31. října. K vidění bude jako vždy i gigantická dýně

Už za týden začíná v Botanické zahradě hl. m. Prahy oblíbená přehlídka dýní a dýňových aranžmá. Letošní výstava je stejně jako celá sezóna inspirována Asií a její kulturou. Připomenou ji dekorace a zastavení připravené ve spolupráci se studenty České zahradnické akademie Mělník. K vidění bude drak, gejši, rikša, vrcholky Himálaje, lampiony a další motivy. Přehlídku plodů všech barev, velikostí a tvarů doprovodí interaktivní prvky a hry s dýněmi. Královnou výstavy bude gigantická dýně, kterou opět přislíbil pěstitel Jan Staněk z Horních Bludovic. Její velikost zatím zůstává tajemstvím. Součástí výstavy bude doprovodný program. O víkendu 14. a 15. října se uskuteční Podzimní dílničky, víkend 21. a 22. října bude patřit Dýňovým hrátkám a na poslední víkend 28. a 29. října je připraveno dlabání dýní a výroba dýňových luceren. Celou výstavu uzavřou 31. října oslavy Halloweenu a večerní lampionový průvod zahradou.

                            

Výstava dýní a dýňových aranžmá v botanické zahradě bývá tradičním vrcholem podzimního programu. Návštěvníci se mohou těšit na pestrou přehlídku plodů tykví a dalších podzimních přírodnin a typických rostlin. Letošní sezóna v botanické zahradě je inspirována Asií, asijskou flórou, přírodou a kulturou a do Asie nás tentokrát zavede i přehlídka dýní. Tematická zastavení budou tentokrát připravena v rámci celé botanické zahrady a provedou návštěvníky expozicemi od pokladny u sídliště Bohnice až do Ornamentální zahrady. I tento rok se představí dýně Atlantic Giant, kterou botanické zahradě věnuje pěstitel Jan Staněk z Horních Bludovic. Ta do zahrady „přicestuje“ v pátek 13. října. Její velikost zatím není známá. Finální vážení a měření se uskuteční až v den převozu do Prahy.

 

Podzimní dílničky, dlabání dýní a halloweenský průvod

Výstavu v botanické zahradě bude tradičně provázet i víkendový program. Hned na první víkend 14. a 15. října jsou připraveny kreativní dílny s podzimní tematikou. Zájemci mohou malovat na kamínky, vyrobit si papírové dýně, vytvořit si koláže z listů.

O víkendu 21. a 22. října si návštěvníci trojské zahrady užijí Dýňové hrátky. Pro příchozí budou k dispozici dýně za drobný poplatek a také různé přírodniny, které mohou při tvoření využít. Děti spolu s rodiči mohou z dýní a plodů podzimu zhotovovat nejrůznější aranžmá, zvířátka či příšerky. Ještě před Haloweenem, o víkendu 28. a 29. října, pak mohou malí i velcí společně přijít dlabat dýně a vyrobit si dýňové lucerny pro nadcházející halloweenský průvod botanickou zahradou, který se uskuteční v úterý 31. října. Během víkendových akcí pro celou rodinu bude připraven i hudební program a bohaté občerstvení. 

 

9. 10. 2023



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře